14. července 2010 • 12:06

Mistr světa Puyol ukončil reprezentační kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský fotbalista Carles Puyol ukončil tři dny po triumfu na mistrovství světa reprezentační kariéru. Dvaatřicetiletý stoper o odchodu z národního týmu po šampionátu v Jihoafrické republice mluvil už od loňského listopadu a teď se podle listu Marca definitivně rozhodl.



Carlos PuyolFoto Sport
Kapitán Barcelony v národním týmu nasbíral celkem 90 startů a vstřelil tři branky. Nejdůležitější trefu zaznamenal v semifinále šampionátu v JAR, kdy v duelu s Německem rozhodl jediným gólem zápasu o postupu do finále.

Vlasatý stoper rozhodnutí nezměnil ani po setkání s trenérem Vicentem del Bosquem a sportovním ředitelem španělského svazu a bývalým reprezentantem Fernandem Hierrem. Přestože kouč ho prosil, aby dosáhl na 100 startů, Puyol ho požádal, aby s ním již v plánech nepočítal.

Puyolova reprezentační kariéra tak symbolicky skončila stejně, jako začala - zápasem proti Nizozemsku. Zatímco před deseti lety Španělsko prohrálo v přípravném utkání 1:2, v neděli vyhrálo 1:0 a získalo historicky první titul mistrů světa.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud