18. května 2018 • 14:00

Wilshere si stěžoval na nominaci pro MS. Pojď k nám, vyzvala Plzeň

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Arsenalu odehrál kompletní sezonu, cítí se svěží a ve formě. Přesto Jack Wilshere chybí v konečné nominaci Anglie na světový šampionát do Ruska. Osmadvacetiletý záložník si na verdikt trenéra Garetha Southgatea postěžoval na Twitteru. "Jsem strašně zklamaný," napsal hráč roky zápolící s velkými zdravotními problémy. Na veřejné prohlášení překvapivě zareagovala Viktoria Plzeň - lídr české ligy na svém anglickém twitterovém účtu vyzval spoluhráče Petra Čecha, aby sedl na letadlo a přiletěl mužstvu pomoc v sobotním ligovém zápase s Teplicemi, ve kterém Plzeň hraje o titul.



Wilshere debutoval v lize za Arsenal už v šestnácti letech, platil za jeden z největších anglických talentů. Jenže kariéru ofenzivního záložníka téměř neustále trápí zranění. Wilshere promarodil snad ještě víc, než co musel pauzírovat Tomáš Rosický ...

Dnes šestadvacetiletý záložník nabral druhý dech. V minulé sezoně se rozehrál na hostování v Bournemouthu, v aktuálním ročníku odehrál velkou porci minut v dresu Arsenalu. Wilshere se cítí plný energie a ve formě, ve které ještě nechtěl končit sezonu...

Jenže do anglické nominace na sětový šampionát do Ruska se nevešel. Verdikt Garetha Southgatea zkušeného hráče citelně zasáhl. "Nemusím ani nic moc říkat. Jsem ohromně zklamaný," začal ve svém prohlášení na sociální síti.

"Cítím se zdravý, silný a ve formě, věřil jsem, že budu v nominaci!" pokračoval Wilshere. "Kdybych dostal šanci, mohl jsem být prospěšný. Takhle samozřejmě musím respektovat rozhodnutí trenéra a popřát celému týmu co nejlepší turnaj. Vždycky budu fanouškem Anglie a stejně jako zbytek země budu kluky co nejvíc popodporovat," dodal týmový parťák Petra Čecha .

Wilsherovo prohlášení pochopitelně vyvolalo v Anglii velký ohlas, fanoušci debatují o tom, zda ofenzivní hráč měl figurovat ve 23členném kádru, nebo trenér Southgate udělal dobře, když záložníka vynechal.

Na Wilshereova slova nečekaně zareagovala i Viktoria Plzeň. V komentářích na Twitteru prostřednictvím svého anglického účtu ostříleného hráče vyzvala, že když mu chybí reprezentační dres, může obléct ten modročervený Viktorie.

"Jestli jsi volný, máme v sobotu zápas, musíme vyhrát, abychom získali titul. Mohli bychom využít tvou pomoc. Co kdybys sedl na letadlo a přiletěl?" zareagovala v nadsázce Plzeň.

Tuhle prosbu asi anglický bojovník nevyslyší. Místo toho sbalí kufry a vyrazí na dovolenou. Pro něj ale předčasnou, protože mnohem raději by nafasoval trikot národního týmu a sedl do letadla směr Rusko...

"Samozřejmě jsme o Jacku Wilshereovi přemýšleli," uvedl po oznámení nominace trenér Anglie Gareth Southgate. "Nominovali jsme ho v březnu, ale neodehrál za nás jediný zápas. S těmi hráči, kteří nastoupili v listopadu a naposledy v březnu, jsme byli spokojení. Jediného záložníka, kterého jsme vzali navíc, je Fabian Delph, protože v dresu mistra (Manchester City) odehrál fantastickou sezonu," zdůvodnil svůj výběr, který je třetím nejmladším v anglické historii nominací na MS.

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Arsenal 0:1. Čech chyběl, Wenger končil 1235. duelem
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Leicester - Arsenal 3:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Burnley 5:0. Wenger se loučil s Emirates výhrou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud