11. července 2018 • 23:37

Experti k prohře Anglie: Chyběl plán B a projevila se slabina v sestavě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chorvatska dosáhli na historický postup do finále světového šampionátu, když porazili Anglii 2:1 po prodloužení a v nedělním zápase si zahrají s Francií o zlato. Trenér reprezentační dvacítky Karel Krejčí a analytik společnosti Full Report Scouting Jakub Dobiáš, považují jejich úspěch za zasloužený. „Anglii v zápase chyběl jakýkoliv plán B,“ upozornil Dobiáš při debatě v redakci deníku Sport. 



Vstup do utkání přitom vyšel Kaneovi a spol. lépe, skóre v páté minutě otevřel parádní trefou z přímého kopu Kieran Trippier. „Brzký gól dalšímu průběhu hodně pomohl, nebylo to takticky tolik svázané jako semifinále Francie s Belgií,“ podotkl Krejčí.

Dobiáš měl stejný názor. „Chorvati po inkasovaném gólu museli presovat, to mělo pozitivní vliv,“ všiml si. Angličané svého soupeře podle něj překvapili energií i agresivitou, Southgatovým svěřencům pak v dalším průběhu první půle vyhovovalo, že mohli hrát na protiútoky.

Trippierův skvělý pokus, který přinesl Anglii vedoucí gól, snesl podle expertů v redakci Sportu ta nejpřísnější měřítka. „Zase tolik jsem ho před šampionátem neznal, ale má famózní kopací techniku. V každém zápase ukazuje, že patří do základní sestavy. Ten přímý kop nešel kopnout lépe, naprosto precizní provedení,“ chválil obránce Tottenhamu Krejčí.

Ve druhém poločase se ale Chorvaté vrátili do zápasu a zásluhou Perišiče srovnali. Při gólu dokázali podle Dobiáše dokonale využít největší anglické slabiny. „Walker jako krajní bek hraje pravého stopera a je znát, že při centrech ze strany není nejjistější,“ řekl analytik k Perišičově předskočení. „Ale víc do těla měl střelci jít už Trippier, Walker o něm pak nevěděl,“ doplnil Krejčí.

Debata Sportu: Anglie nenašla plán B. Chorvatsko ale ve finále asi prohraje
Video se připravuje ...

Atraktivní utkání pokračovalo až do prodloužení, ve kterém vítězný gól Chorvatů vstřelil Mario Mandžukič . „Po úvodu zápasu by tohle asi čekal málokdo, ale Chorvatsko se zhruba od 30. minuty zlepšilo, pak už hrálo fantastické utkání,“ prohlásil trenér, který má ve sbírce mimo jiné ligový titul s plzeňskou Viktorií.

Dobiáš ve hře Anglie postrádal jakýkoliv moment překvapení, podle něj trenér Gareth Southgate své svěřence možná celkově nepřipravil na zápas dobře. „Anglii chyběl nějaký plán B. Reakce na průběh, kdy Chorvatsko bylo ve druhé polovině jasně lepší. Jako kdyby nevěděli, co dělat, když začnou prohrávat,“ všiml si analytik.

Velkou zbraní Anglie jsou po celý turnaj standardní situace, v semifinále si jich ale příliš nevytvořila. „Pokud nemáte balon a běháte bez něj, těžko můžete nějaké získat. Chorvatští krajní beci hráli ve druhé půli falešná křídla a donutili Angličany zatáhnout se do hlubšího bloku. Ti pak kvůli tomu hráli častěji pod tlakem,“ uvedl Krejčí.

Mladý anglický tým ale na šampionátu v Rusku ještě ani zdaleka nemusel dosáhnout svého vrcholu. „Všichni hráči před sebou mají obrovskou budoucnost, v podstatě se teprve dostanou do produktivního věku. A budou dál růst, vždyť hrají v nejlepší soutěži, v nejlepších týmech a mají nejlepší trenéry. To jejich know-how se stále předává dál,“ věřil Dobiáš, že ostrovní fotbal čekají světlé zítřky.

Anglie si tak po porážce zahraje s Belgií jen o třetí místo, historicky úspěšné Chorvaty čeká finálový souboj s Francií. Kdo zvládne nedělní vrchol šampionátů podle expertů lépe? „Víc budeme přát Chorvatsku, ale vyhraje Francie,“ shodli se.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud