28. září 2022 • 21:10

„Neviditelný“ znak i logo. Dánové dresem pro MS protestují proti Kataru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dánští fotbalisté se na mistrovství světa v Kataru představí v dresech s takřka neviditelným znakem. Podle výrobce trikotů společnosti Hummel jde o protest proti porušování lidských práv v dějišti šampionátu.



„Potlačili jsme všechny detaily včetně našeho loga,“ uvedla na instagramu firma, která také pro dánský tým kromě tradičních červených a bílých dresů nachystala i třetí, černou sadu. „Jde o barvu smutku,“ uvedla.

„Rozhodli jsme se protestovat proti tomu, jak v Kataru nakládají s lidskými právy a zahraničními dělníky, kteří v zemi pracovali na stadionech pro mistrovství,“ dodal Hummel.

Dánsko se také dohodlo se sponzory, aby uvolnili místo na tréninkových dresech ve prospěch zpráv upozorňujících na porušování lidských práv v Kataru. Národní tým rovněž omezí komerční aktivity na propagaci šampionátu.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud