18. listopadu 2022 • 18:00

TOP mladíci na MS: nový režisér z Camp Nou či nejdražší neplnoletý hráč

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Šampionáty dosud (pokud vůbec) sledovali jen z mobilů a tabletů. Éra televizí už je dávno minula. Po zápase je ze všeho nejvíc zajímají novinky na Tik-Toku a Instagramu. A Kylian Mbappé je v jejich společnosti spíš už mazákem. Seznamte se, fotbalová generace Z nastupuje v plné parádě. Do Kataru míří ovládnout mistrovství světa.

  • Vinícius Jr.

    22 let, Real Madrid, Brazílie

    Bilance v klubu 22/23 - 10 gólů / 4 asistence

    Není už teenager, ale na MS jede poprvé v kariéře. V Realu začínal s rozpaky. Chodil hrát za béčko. Fanoušci se mu vysmívali. O pár let později rozhodl finále Ligy mistrů, při mistrovské jízdě byl druhým nejproduktivnějším hráčem v La Lize a i jeho podpora přinesla Karimu Benzemovi Zlatý míč. Gólové oslavy pojímá stylově – tančí, což berou někteří ve Španělsku jako symbol neúcty.

  • Jamal Musiala

    19 let, Bayern Mnichov, Německo

    Bilance v klubu 22/23 - 12 gólů / 9 asistencí

    Za výběr U15 reprezentoval Anglii, v U16 si zvolil Německo, následovala znovu Anglie a nakonec se rozhodl, že jako dospělý patří přece jen do Německa. V dresu Bayernu roste v nástupce Thomase Müllera. Nejlépe se cítí jako tvůrce uprostřed pole. V aktuální sezoně vstřelil 12 gólů a na dalších devět přihrál.

  • Jude Bellingham

    19 let, Dortmund, Anglie

    Bilance v klubu 22/23 - 9 gólů / 2 asistence

    Jeho příběh zná téměř každý… V 17 letech z druhé anglické ligy do Borussie Dortmund. Nejdražší neplnoletý hráč v historii. Ovšem v této sezoně patří stále teprve 19letý Angličan k hvězdám bundesligy. V Albionu má nachystané místo v základní sestavě. Na trhu se o něj rvou Liverpool a Real Madrid. Cenovka prý přesahuje 100 milionů eur.

  • Pedri

    19 let, Barcelona, Španělsko

    Bilance v klubu 22/23 - 3 góly / 0 asistencí

    Když se rozešly cesty Xaviho a Iniesty s Barcelonou, vznikla v Katalánsku obrovská díra. Kráter obřích rozměrů. Ovšem v létě 2020 dorazil z Kanárských ostrovů zakřiknutý chlapec. Jakmile se dotkl balonu, Camp Nou oněměl. Nový režisér je tady. V 19 letech režíruje hru Barcelony a to samé hodlá dělat i v Kataru.

  • Bukayo Saka

    20 let, Arsenal, Anglie

    Bilance v klubu 22/23 - 5 gólů / 5 asistencí

    Jedna z nejsilnějších osobností v tomto věku. Když loni ve Wembley ve finále EURO neproměnil penaltu, rozjela se proti němu štvavá kampaň. Nepoložila ho, ale ještě víc zocelila. S Arsenalem vede o pět bodů Premier League. Umí hrát jako typický křídelník ze středu hřiště. „Je ohromně spolehlivý. A jeho schopnost pracovat pod tlakem je obdivuhodná,“ říká o něm Gareth Southgate.

  • Nejmladší hráči na MS v Kataru

    Youssoufa Moukoko (17 let, Německo)

    Garang Kuol (18 let, Austrálie)

    Gavi (18 let, Španělsko)

    Jewison Bennette (18 let, Kostarika)

    Bilal El Khannous (18 let, Maroko)

    Abdul Fatawu Issahaku (18 let, Ghana)

    António Silva (19 let, Portugalsko)

    Zeno Debast (19 let, Belgie)

    Jude Bellingham (19 let, Anglie)

    Brandon Aguilera (19 let, Kostarika)

    Xavi Simons (19 let, Nizozemsko)

    Simon Ngapandouetnbu (19 let, Kamerun)

    Jamal Musiala (19 let, Německo)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud