Jan Vacek
29. listopadu 2022 • 14:35

Lavice pro Bellinghama? Southgate plánuje posadit mladou hvězdu Anglie

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve vstupním utkání zazářil, v tom druhém těžce zklamal. Do toho třetího půjde Jude Bellingham velmi pravděpodobně z pozice náhradníka. Před dnešní finální skupinovou bitvou s Walesem totiž z anglického tábora proudí zprávy, že kouč Albionu Gareth Southgate plánuje upřednostnit veterána Jordana Hendersona. Hodně překvapivý tah.



Mohla by být v naprostém míru. Anglie má nakročeno do osmifinále, pokud dnes večer nedostane od Walesu naboucháno o čtyři a více gólů, vyřazovací fáze světového šampionátu jí neuteče.

Přesto je Albion na nohou. Fanoušky totiž postavila do pozoru uniklá informace, že se trenér Southgate chystá vyndat ze sestavy Judeho Bellinghama. Devatenáctiletého supertalenta, teenagera, jenž si do Kataru přivezl dost možná nejlepší formu z celého ostrovního výběru.

„Nemůžeme Judeho využívat v každém utkání po celých devadesát minut. Musíme o něj dobře pečovat,“ naznačil kouč své úmysly už bezprostředně po páteční plichtě 0:0 se Spojenými státy.

Faktem je, že duel se zámořským soupeřem Bellinghama nezastihl v optimální kondici. Mladík z Borussie Dortmund se pořádně nedostal do hry, za představením ze souboje s Íránem (6:2), které okořenil gólem, významně zaostal.

Přesto se chystaný tah v Anglii s velkým pochopením zrovna nesetkal. Jestli je totiž někdo miláčkem davů, je to právě Bellingham.

„Zatkněte Southgatea,“ napsal výstižně na sociální síti jeden z fanoušků.

Uvolněné místo ve startovací jedenáctce velmi pravděpodobně obsadí kapitán Liverpoolu Jordan Henderson, tedy o třináct let starší chlapík. Ze strany Southgatea se jedná o jednoznačnou sázku na zkušenost. V zápase rivalů, který by se mohl změnit ve slušnou řežbu.

„Víme, že to bude hodně sledovaný zápas, protože se jedná o lokální derby. Navíc jsme Anglie, každý nás chce porazit,“ upozornil Southgate, jenž chystá v sestavě i další změnu.

Poprvé na turnaji by měl od první minuty nastoupit Phil Foden, plac mu uvolní nejspíš Bukayo Saka.

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud