9. února 2011 • 04:59

Nečekaný soupeř. Bílka a spol. straší počasí

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Test na Španělsko. Takový smyl má mise Chorvatsko. Dnešní zápas na pobřeží jaderského moře směrem k březnovému kvalifikačnímu mači s mistry světa hodně napoví. Pod drobnohledem bude hlavně defenzivní součinnost. Pokud se ovšem zápas kvůli husté mlze, která včera padla na Pulu, odehraje...



Nejprve sluníčko, potom mlha a chlad. Tak přivítalo malebné město Pula na Istrijském poloostrově české reprezentanty.

„Zaskočilo mě to. Čekal jsem, že tady bude lépe. Když jsme přistáli, svítilo sluníčko, jenže teď to tak pěkně nevypadá,“ zahučel kapitán českého týmu Tomáš Rosický.


Za chviličku již vyběhl na trávník čerstvě zrekonstruovaného stadionu, který se zápasem s Českem slavnostně otevře. Jenže spoluhráče sotva spatřil. Mlha byla tak hustá, že nebylo vidět ani na půlku hřiště na úroveň středového kruhu.



„Tohle rozhodně není normální,“ kroutili hlavou nad počasím i místní obyvatelé.
„Jestli to bude stejné i v den zápasu, bude utkání zrušeno. A to bez náhrady, nebo přesunutí na další den, protože od čtvrtka už podle reglementu FIFA musí být hráči k dispozici klubu,“ řekl Jaroslav Kolář, tiskový mluvčí reprezentace.

Viditelnost byla poněkud složitější.Foto Michal Beránek (Sport)



„Pokud bude mlha, může se samozřejmě nějakou dobu počkat, podle předpisů asi dvě hodiny. Jde ale o přátelské utkání a tam jsou podmínky mírnější než u kvalifikačních. Věřím tedy, že se bude hrát i za podmínek, které panovaly v úterý večer,“ uvedl Jaroslav Dudl, technický vedoucí úseku reprezentace.



Mlha by mohla napáchat hodně škody. Před březnovým veledůležitým mačem se Španělskem by totiž svěřenci kouče Michala Bílka přišli o důležitý test. Právě balkánský sok měl totiž v jistém smyslu simulovat partu úřadujících mistrů světa a Evropy.

DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI K UTKÁNÍ CHORVATSKO - ČESKO NAJDETE V DNEŠNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

- v jaké sestavě chorvatský tým nastoupí,

- zajímavosti o trenérovi chorvatského týmu Slavenu Biličovi


Viditelnost byla poněkud složitější.
Viditelnost byla poněkud složitější.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud