4. června 2011 • 10:05

Česko - Peru 0:0. Čecha a spol. zachránila tyč

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Česká fotbalová reprezenace zahájila své působení na japonském Kirin Cupu remízou s Peru 0:0. Národní tým podržel brankář Petr Čech, který předvedl několik skvělých zákroků. V závěru mu pomohla i tyč.



Do zápasu s jihoamerickým soupeřem nastoupili čeští reprezentanti v sestavě, kterou trenér Michal Bílek ohlásil již dva dny dopředu. Výběr bez Rosického, Plašila, Baroše a dalších stálic však působil nesehraným dojmem a iniciativu přenechával Peruáncům.

Ti si také vytvořili největší příležitosti a několikrát musel hasit nebezpečí gólman Čech. Brankáře londýnské Chelsea překonala až v závěru zápasu největší hvězda peruánského mužstva Farfán, ale naštěstí pro český tým trefil hlavou jen tyč.



Ve středu hřiště nestačili čeští hráči rychlým kombinacím, a tak musela za záchrannou brzdu často zatáhnout defenzivní čtveřice, která především na stoperských postech působila hodně jistě.

Čeští fotbalisté remizovali na úvod turnaje Kirin Cup s Peru 0:0.Foto ČTK/AP
Možný směr české hry naznačil už v páté minutě Petržela, který svým typickým způsobem zatáhnul míč po pravé straně až do šestnáctky, ale po jeho přihrávce plzeňský spoluhráč Kolář místo střely hledal spoluhráče.

To bylo na delší dobu všechno, co český tým předvedl. V následujících minutách totiž odvracel jednu rychlou akci hbitých Peruánců za druhou.

Nejprve se podařilo Kadlecovi na posledních chvíli zastavit křížnou přihrávku před opuštěnou branku, ale vzápětí tentýž hráč zazmatkoval a pustil Guevaru do šance, jenže ten v plné rychlosti pálil nepřesně.

Mezi střelce se dvakrát málem nechtěně zapsal Kušnír, který v obranném zákroku pálil mimo vlastní tyče. Tam se vesměs trefoval také soupeř, který si přes optickou převahu těžce vytvářel šance a první ránu na branku nasměroval až ve velké šanci Advincula. Brankář Čech však předvedl skvělý zásah a svůj tým zachránil.

Čeští fotbalisté remizovali na úvod turnaje Kirin Cup s Peru 0:0.
Čeští fotbalisté remizovali na úvod turnaje Kirin Cup s Peru 0:0.


K dalším akcím se dostali hráči v červených dresech až před poločasem, ale nic víc než trestný kop vytěžit nedokázali.

Čeští fotbalisté remizovali na úvod turnaje Kirin Cup s Peru 0:0.Foto EPA
Druhý poločas vypadal z české strany vydařeněji, i když Čech musel hned na úvod vytáhnout další svůj zákrok.

S větrem v zádech byli ale jeho spoluhráči odvážnější také dopředu a v 61. minutě měl s Necidovou dělovkou peruánský gólman potíže.

Peru po příchodu Farfána vsadilo na kolmější akce a deset minut před koncem právě útočníkovi Schalke zmařil v poslední moment šanci Rajnoch. Vzápětí hlavička Farfána dokonce orazítkovala tyč.

Zápas měl dramatický závěr, ale dospěl do remízy, jejíž hodnotu ukáže až úterní duel s Japonci v Jokohamě.

Přípravné fotbalové utkání v rámci Kirin Cupu v Macumotu (Japonsko):

Peru - Česko 0:0

Rozhodčí: Sató - Ocuka, Mijadžima (všichni Jap.). ŽK: Carmona, Ramós - Kušnír, Necid, Gebre Selassie. Diváci: 7592.

Peru:
Raúl Férnandez - Carmona, Ramós, Balbín, Acasiete (59. Vilchez) - Chiroque (57. Ramírez), Guevara, Cruzado, Jotún (68. Rabanal) - Ruidíaz (59. Farfán), Advincula (76. Lobaton). Trenér: Markarian.
Česko: Čech - Kušnír (46. Gebre Selassie), R. Hubník, Rajnoch, Kadlec - Vacek, Trapp (80. Janda) - Petržela (46. Rezek), Kolář (78. Lafata), Fenin (46. Pilař) - Necid (66. M. Hubník). Trenér: Bílek.

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud