7. června 2011 • 14:30

Češi vyhráli Kirin Cup. Stejně jako Peru a Japonsko

Autor: ČTK, bko
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté zvítězili na přátelském turnaji Kirin Cup v Japonsku. Má to ovšem háček, spolu s nimi se o celkové prvenství dělí i oba další soupeři, domácí Japonci a Peru. Žádný z týmů totiž nevstřelil na turnaji ani gól, duel mezi Českem a Japonskem, který mohl rozhodnout o vítězi, skončil stejně jako dva předchozí 0:0. Zápas jsme sledovali ONLINE s komentáři kouče Slovácka Miroslava Soukupa.



Češi sehráli lepší zápas než s Peru, ale především v druhém poločase udrželi nerozhodný výsledek jen díky dalšímu výtečnému výkonu brankáře Petra Čecha.

Bílkovi svěřenci si vzali z prvního utkání ponaučení a nenechali si soupeřem vnutil styl hry. Od první minuty se snažili každého zaváhání v japonské obraně využít k rychlé akci, čímž Japonce nepustili do očekávaného tlaku.

Dokonce měli i první možnost otevřít skóre po chybné spolupráci brankáře Kawašimi s Konnem, ale Fenin se k míči nedostal a jeho spoluhráči se dožadovali penalty marně. I první střela mířila směrem k domácí brance, jenže Rajnochova hlavička se mezi tyče nevešla.

Pak už ale k radosti vyprodaného stadionu začali spřádat ofenzivní plány také Japonci, jenže bylo znát, že jejich souhra v novém systému vázne, a tak největší nebezpečí přinesla Hasebeho přízemní rána těsně vedle, kterou však Čech měl pod kontrolou.

Vyprodaný stadion těsně před zahájením duelu domácího Japonska s Českem
Video se připravuje ...

Česká defenziva zvládala domácí snahu o rychlé kombinace středem hřiště bravurně, vydařilo se i zařazení Romana Hubníka na kraj obrany, odkud několikrát vyvezl míč do středu hřiště.

Tam se odehrávala většina prvního poločasu, Japonci se do svého obávaného tlaku nemohli dostat. Až v závěru poločasu se domácí dvakrát přiblížili vedoucí brance. Ve 36. minutě ale nádherně kopnutý trestný kop Enda zkrotil výtečným zákrokem Čech a další centry už hledaly adresáty marně.

Japonec Keisuke Honda (uprostřed) a Michal Kadlec (vpravo) bojují o míč v posledním zápase Kirin Cupu
Japonec Keisuke Honda (uprostřed) a Michal Kadlec (vpravo) bojují o míč v posledním zápase Kirin Cupu

V 52. minutě byli Japonci gólu ještě blíže, protože míč se dostal z pravé strany až za českého gólmana, jenže Okazaki hlavou prázdnou branku přestřelil. Japonský tlak se sice stupňoval, ale v 61. minutě přišla stejně jako v utkání s Peru první česká střela na branku v podání Rezka. Domácí okamžitě znejistěli a znovu začali chybovat v zadních řadách.

Vyprodaný stadion těsně před zahájením duelu domácího Japonska s Českem
Video se připravuje ...

Třináct minut před koncem se však zdálo, že domácí přece jen pohár získají do svého držení. Po centru Hondy se před Čechem ocitli osamocení Okazaki a Lee, ale český kapitán vytáhnul další zázračné zákroky, kterými držel tým nad vodou během celého turnaje.

Japonsko - Česko 0:0
Rozhodčí: Atkinson - Cann, Mullarkey (všichni Angl.). ŽK: Kolář, Janda (oba ČR). Diváci: 65.856.
Japonsko: Kawaguči - Inoha (63. Makino), Konno, Jošida - Učida (90. Sekiguči), Endo (63. Ienaga), Hasebe, Nagatomo - Okazaki, Lee, Honda. Trenér: Zaccheroni.
ČR: Čech - R. Hubník, Sivok (46. Gebre Selassie), Rajnoch, Kadlec - Petržela (83. Pilař), Kolář, Vacek, Rezek (90.+2 Janda) - Lafata (66. M. Hubník), Fenin (80. Necid). Trenér: Bílek.

1. Česko 2 0 2 0 0:0 2
1. Japonsko 2 0 2 0 0:0 2
1. Peru 2 0 2 0 0:0 2
Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud