14. srpna 2011 • 13:42

Lidé ze vsi Bílek: Na obec jsme hrdí, ale Bílka odvolejte!

Autor: Jaroslav Krčál
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lidé z obce Bílek poblíž Chotěboře jsou na jméno své vesnice hrdí. Ale na jmenovce na kapitánském můstku české fotbalové reprezentace už ne. Nedělní Blesk při svém rychlém průzkumu nenašel nikoho, kdo by se za Michala Bílka (46) jako trenéra postavil.



„Bída a utrpení, co předváděj. Mně je jedno, že prohráli, ale na tu hru se nedalo dívat. Naše devatenáctka taky prohrála (pozn.: ve finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let proti Španělsku), ale ti kluci makali celej zápas. Když jsem je viděl na začátku, tak jsem nevěřil, že to uběhaj, ale zvládli to,“ tvrdí Milan Moravec (54) z Bílku.



Být na trenérově místě, tak prý v týmu nechá pár starších hráčů a doplní to co nejvíc mladíky. „Pokud se jim nechce běhat, tak tam nemají co dělat. Nebyl tam pořádnej nápad, kromě Rosického nedali ani přesnou přihrávku, bylo to otřesný,“ vytočil Moravce středeční výprask 0:3 v Norsku.

Podobný názor má i Pavel Svoboda. „Já jsem tu sice v Bílku jen na návštěvě, ale Bílka bych vyhodil hned!“ prohlásil. „Hazarduje s dobrým jménem českého fotbalu,“ dodal.

Nejen v Bílku jsou pro to, aby kouč dostal padáka. Po debaklu v Norsku vznikla na sociální síti Facebook skupina Bílek ven, existují i petice za jeho odvolání z reprezentace. Podpisy připojují stovky fotbalových příznivců.

Ani lidé z vesnice Bílek Bílka u národního mužstva nechtějí. Trenér čelí ještě větší kritice po výprasku v Norsku 0:3.
Ani lidé z vesnice Bílek Bílka u národního mužstva nechtějí. Trenér čelí ještě větší kritice po výprasku v Norsku 0:3.


Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud