6. září 2011 • 20:52

Rez(s)tartoval Čechy! Rezek proti Ukrajině napravil pověst filmaře

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak zpátky vybojovat ztracenou pověst, úctu i sympatie fanoušků a odborné veřejnosti? Jednoduše. Stačí to dokázat výkonem na hřišti. Čeští fotbalisté porazili v přípravném utkání na Letné Ukrajinu vysoko 4:0 a po půlroční pauze se radují z vítězství. Velkou zásluhu na tom měl Jan Rezek, který vybojoval úvodní penaltu a vstřelil důležitý třetí gól. Útočník alespoň částečně napravil reputaci „filmaře“ ze Skotska.



V Hampden Parku sice Bílkova družina vyválčila remízu 2:2, velkých chvalozpěvů se ale nedočkala. Naopak – za předvedený výkon a nafilmovanou penaltu Rezka slízl tým zaslouženou porci kritiky.

Proti Ukrajině národní tým nastoupil bez čtyř stabilních (navíc klíčových) hráčů sestavy, znát to ale nebylo. Právě naopak. Hráči, co dostali příležitost místo chybějících Rosického, Hubníka i Baroše dokázali, že do národního týmu patří.

Pošramocenou pověst ze všech sil napravoval Jan Rezek. Nutno podotknout, že úspěšně. Spolu s Kadlecem a Kolářem patřil ke klíčovým strůjcům vysokého vítězství.

Útočník Famagusty začal přesně tím, čím ve Skotsku skončil. Už ve čtvrté minutě po narážečce s Kolářem upadl ve vápně a znovu zařídil penaltu. Tentokrát ale nešlo o žádné herecké číslo z Hollywoodu, Ševčuk Rezka evidentně skosil, šlo o jasný faul.

Z bílého puntíku se opět nemýlil Kadlec a proměněnou penaltou otevřel skóre utkání. Český tým pokračoval ve vysokém tempu i v dalších minutách. Právě Kadlec, který na stoperu nahradil zraněného Hubníka, hlavou po rohu Pudila zvýšil na 2:0.

Národní tým ideálně vstoupil i do druhého poločasu. Rezek hned po přestávce přesnou střelou přidal třetí branku, vzápětí povedenou kombinaci zakončil jeho bývalý parťák z Plzně Daniel Kolář.

Rezek tentokrát nebude poslouchat slova jako podvodník, simulant a další, ještě horší invektivy. Naopak. Výkonem, „čestně“ vybojovanou penaltou a navíc gólem dokázal, že národnímu týmu rozhodně má co nabídnout.

Úspěšný exekutor Michal Kadlec (vlevo) v objetí s Václavem Pilařem, s gratulací přibíhá kapitán Jaroslav Plašil
Úspěšný exekutor Michal Kadlec (vlevo) v objetí s Václavem Pilařem, s gratulací přibíhá kapitán Jaroslav Plašil

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud