3. října 2011 • 16:32

Bylo by špatné, kdybychom si na Španěly nevěřili, říká rozstřílený Pekhart

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Tomáš Pekhart si na cestu před reprezentačním dvojzápasem přibalil i hodně sebevědomí. Útočník Norimberku v sobotním bundesligovém zápase proti Mohuči znovu dokázal, že je největší ofenzivní zbraní svého týmu. Gólem a asistencí se výrazně podepsal pod remízu 3:3 a dál si pochvaluje, jak dobré rozhodnutí odchodem do německé nejvyšší soutěže udělal.



"Pro sebevědomí každého hráče je samozřejmě dobře, když pravidelně hraje a útočníkovi pomůže ještě víc, když gól dá, nebo ho aspoň připraví. Sám na sobě cítím, jak mě bundesliga zoceluje, zlepšuju se tam," řekl Pekhart na dnešním srazu fotbalové reprezentace, s níž se začíná chystat na poslední zápasy v evropské kvalifikaci proti Španělsku a Litvě.
Dvaadvacetiletý hráč zatím v Norimberku překračuje své plány. Pokud by ve fotbale platilo kanadské bodování jako v hokeji, vyjímal by se u Pekhartovy bilance vedle tří branek také stejný počet finálních nahrávek.

Žádný jiný hráč Norimberku se takovou produktivitou chlubit nemůže.
"Před angažmá v Norimberku jsem si říkal, že není jednoduché přijít do nového prostředí, ale zatím si svoji pozici držím. Když teda nestojím kvůli červené kartě," připomněl Pekhart s úsměvem, že v letošní sezoně v německé lize vynechal jediný zápas proti Brémám poté, co byl vyloučen v duelu s Kolínem nad Rýnem.

"Jsem ve věku, kdy musím hrát pravidelně. Za to jsem vděčný," uvedl rodák ze Sušice. "Důležité pro mě je i to, že mi sedí styl hry, který praktikujeme. Hrajeme hodně ofenzivně, z krajů přichází před branku hodně míčů, což potřebuju," líčil Pekhart.

Takhle Pekhart vyrovnával na 3:3 při utkání s Mainzem (gól v čase 2:00)



Náladu mu trochu kazí jen výsledky týmu. Norimberk z posledních tří zápasů získal jen dva body, naposledy vyhrál 11. září a v tabulce po dobrém rozjezdu klesl na jedenácté místo.

"I teď jsme poslední zápas s Mohučí těžko stahovali, museli jsme být rádi za bod," popisoval Pekhart, který zařídil pro Norimberk remízu svou brankou osm minut před koncem.

Na reprezentační sraz do Prahy zamířil s velkým očekáváním, povzbuzený posledními počiny. Byť ví, že do základní sestavy, kde má na hrotu takřka neotřesitelnou pozici Milan Baroš, asi nenahlédne.

"Beru to tak, že jsem tady pořád nováček. Musím být rád za to, ať nastoupím na hřiště za jakéhokoliv stavu a v jakékoliv situaci," řekl smířeně Pekhart. Zatím nasbíral v národním týmu čtyři starty a při tom posledním v přípravném utkání s Ukrajinou se také poprvé objevil v zahajovací sestavě.

Tomáš Pekhart málem ukopl hlavu hannoverskému PogatetzoviFoto Profimedia.cz

Hodně ho láká vidina, že by alespoň na část zápasu naskočil do hry v pátečním duelu proti Španělsku, týmu úřadujících mistrů světa a Evropy.

"Bylo by špatně, kdybychom si na ně nevěřili. Kluci už na jaře ukázali, že se Španěly mohou hrát dobrý zápas," připomněl Pekhart první vzájemný zápas, v němž hvězdné Španělsko duel s českým výběrem otáčelo na konečných 2:1 až ve druhém poločase. "Teď máme druhou šanci. Kdybych se na hřišti objevil i já, byl by to jeden z mých největších zážitků v kariéře," řekl Pekhart.

Tomáš Pekhart v dresu Norimberku se drží za hlavu po neproměněné šanci
Tomáš Pekhart v dresu Norimberku se drží za hlavu po neproměněné šanci

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud