2. prosince 2011 • 18:30

VIDEO: S tímto míčem se odehraje EURO. Brankáři, třeste se!

Autor: kon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na EURO, které se hraje příští rok v Polsku a Ukrajině a kam také postoupili Češi, se bude kopat s tímto zbrusu novým balonem. Snad si s ním bude rozumět i elitní český útočník Milan Baroš. Tango 12, jak se míč jmenuje, bude totiž ještě mnohem rychlejší než předešlé kopačáky!



Tohle Tango prý bude opravdu skvost. Na posledním evropském šampionátu padlo s Europassem v 31 zápasech 77 gólů. Šéf firmy Adidas, která míče pro vrcholné turnaje vyrábí, věří, že se diváci můžou těšit na větší porci. „Doufám, že s ním bude padat hodně gólů,“ říká Herbert Hainer.

„Jde o další revoluci mezi fotbalovými míči. Tentokrát jsme se zaměřili i na to, aby se míč přilepil k noze. Hráči, kteří ho testovali, si ho pochvalovali,“ tvrdí Hainer.

Výrobce se ovšem vrátil zpátky do minulosti. Použil totiž design míče, s nímž se hrálo už mistrovství světa 1978 v Argentině a který jen s malými úpravami přetrval do roku 1998.

Adidas představil nový míč pro evropský šampionát 2012.
Video se připravuje ...

Novému Tangu stejně jako jeho 33 let starému předchůdci dominují bílé kruhy oddělené černými trojhrany. Po obvodu kruhů jsou státní barvy obou pořadatelských zemí. Ofi ciálně bude představen při pátečním losu základních skupin v Kyjevě.

Evropský šampionát se hraje od roku 1960, ale svoje míče dostal až o něco později. Na prvních EURO se používaly balony z mistrovství světa.

Adidas představil nový míč pro evropský šampionát 2012.
Adidas představil nový míč pro evropský šampionát 2012.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud