Pavel Kalouš
7. února 2012 • 04:57

Slovenský svaz dnes rozhodne o trenérovi: Bude to Vrba?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být rozhodnutí, které změní jeho kariéru. Slovenský fotbalový svaz dnes rozhodne, kterému kouči nabídne post reprezentačního trenéra. A podle informací Sportu bude kandidátem číslo jedna plzeňský stratég Pavel Vrba. Jak zareaguje? Čeká se, že na tuhle „ponúku“ kývne.



Když o víkendu odpovídal Pavel Vrba na otázku, co říká na zájem slovenského národního týmu, jen mávl rukou: „Teď je zbytečné se o tom bavit.“

Už brzy tahle věta definitivně ztratí smysl. Trenér Plzně Pavel Vrba se dnes odpoledne podle odhadů oficiálně stane hlavním kandidátem na uvolněné místo kouče slovenské reprezentace. Právě jeho jméno má oznámit výkonný výbor Slovenského fotbalového svazu (SFZ).

Třináct mužů oznámí jméno trenéra, kterého v nejbližších dnech osloví a předloží mu nabídku. Ve hře budou ještě trenéři Stanislav Griga a Jozef Chovanec, favoritem je však jednoznačně Vrba. Právě toho totiž před dnešním jednáním údajně prosazuje šéf SFZ Ján Kováčik.

„Někdo určitě nadnese i Grigu nebo Chovance, ale Kováčik bude chtít protlačit Vrbu,“ tvrdí dobře informovaný zdroj deníku Sport. „Žádné hlasování nebude. Když dokázal dostat ze hry Weisse, tohle si už ukočíruje,“ dodává.

Klíčová postava celé volby však odmítá své plány dopředu odkrýt. „Nejsem stoprocentně přesvědčený, že to bude Pavel Vrba. A vůbec – nechci se k tomu víc vyjadřovat,“ mlží Kováčik.

Faktem je, že se dobře zná nejen s majitelem Plzně Tomášem Paclíkem, ale i se samotným Vrbou. Na přelomu roku se s ním osobně sešel a od minulého týdne, kdy se slovenský svaz rozloučil s trenérem Vladimírem Weissem, s Vrbou dvakrát mluvil po telefonu.

Kouč Vrba by mohl vést SlovenskoFoto Jaroslav Legner SPORT
Z rozhovoru pro Sport je přitom evidentní, že by se kouč Plzně nabídce ze Slovenska nebránil. „Nabídka od národního mužstva z těchto oblastí znamená ocenění toho, co v poslední době prožívám. Takže z tohoto pohledu netvrdím, že pokud se někdo ozve, že nebudu jednat,“ řekl.

Sám přiznal, že přesun na lavičku reprezentace by pro něj byla velká výzva. „Je to práce, která je určitým vyvrcholením každé trenérské činnosti. Asi žádný kouč neodmítne zajímavou nabídku, která se týká národního mužstva,“ přiznal Vrba.

Ta ze Slovenska by mu na stole mohla přistát v nejbližších dnech. Pokud totiž dnes výkonný výbor SFZ pověří Kováčika, jednání budou zahájena okamžitě. Paclík o tom však zatím nechce ani slyšet. „Momentálně si nedokážu představit, že by odešel. Ani se tím nemíním zabývat,“ kroutí hlavou.

Vrba by se na Slovensko měl stěhovat až od léta, jenže smlouvu má v Plzní až do června 2013. A klauzule, podle které by ho klub musel v případě lukrativní nabídky uvolnit, v ní není.

„Máme s panem Vrbou nadstandardní vztahy, vždycky jsme si vyšli vstříc. Ale nic z toho neusuzujte,“ směje se majitel Plzně. Přátelské vztahy ho přitom pojí i s Kováčikem, což nahrává teorii, že by nakonec v Plzni Vrbovi k odchodu nebránili.

Program Slovenska
29. února
Turecko–Slovensko
(Tým povede dosavadní asistent Michal Hipp)

26. května

Polsko–Slovensko

30. května

Nizozemsko–Slovensko

Slováci rozhodují o trenérovi. Pavel Vrba odchod z Plzně nevylučuje
Slováci rozhodují o trenérovi. Pavel Vrba odchod z Plzně nevylučuje

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud