Jonáš Bartoš
27. února 2012 • 11:00

Vrba o nominaci: Jestli budou zranění o víkendu hrát, je to zvláštní

Vstoupit do diskuse
17
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační utkání, která jsou na programu tento týden, přidělávají vrásky Pavlu Vrbovi. Plzeňský trenér se bude muset obejít bez osmi hráčů sestavy, mužstvo se před klíčovým duelem se Spartou sejde až ve čtvrtek. „Komplikace to určitě je,“ připouští. Po utkání s Duklou (1:1) se Vrba pozastavil nad dodatečnou nominací Davida Limberského.



Pilař, Petržela, Rajtoral, Kolář, k nim Limberský. Vedle hráčů pro „áčko“ na sraz reprezentační jednadvacítky míří dvojice Darida, Wágner. Pozvánky se do slovenského nároďáku dočkal i kanonýr Marek Bakoš.

„Komplikace to určitě je. Pět hráčů je s áčkem, dva s jednadvacítkou, jeden se slovenským A mužstvem. Budeme trénovat bez osmi hráčů, kteří odjedou na sraz,“ poznamenal trenér Viktorie Pavel Vrba.

Plzeňští před sobotní bitvou na Spartě, možná rozhodujícím kláním v dostizích o ligový titul, budou postrádat osm hráčů, sedm z nich patří ke stabilním členům základní sestavy.

„Přál jsem klukům, aby se hlavně nikdo nezranil a byli fit. Pokud to tak dopadne, na Spartu budeme připravení,“ myslí si plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Velký problém v odjezdu tak velkého počtu hráčů narozdíl od Vrby nevidí. „Trenér nám určitě připraví odpovídající program. Kluci pojedou rytmus středa, sobota, středa, neděle nebo čtvrtek, neděle, takže v tom by neměl být problém.“

K reprezentantům na poslední chvíli přibyl David Limberský. Plzeňský obránce v nominaci nahradil zraněného Romana Hubníka. Spolu s ním nepřijede kvůli problémům se zády ani kapitán Tomáš Rosický, který se v neděli po dvou letech trefil v ligovém utkání za Arsenal v derby s Tottenhamem (5:2).

Fotbalisté Dukly se radují z vyrovnávacího gólu, úplně vpravo gólman Marek Čech a Milan Petržela
Fotbalisté Dukly se radují z vyrovnávacího gólu, úplně vpravo gólman Marek Čech a Milan Petržela

Změnám těsně před srazem se podivil Pavel Vrba. „Uvidíme, jestli zraněni hráči budou hrát příští víkend ve svých klubech. Pokud nastoupí, tak je to zvláštní situace. Pokud my jsme měli nějakého zraněného hráče, tak musel přijet na sraz. Tam nejde ani tak o naše hráče, jako o princip,“ zlobil se po remízovém utkání s Duklou Praha.

Plzeň prožívá náročný start do sezony. Hráči mají v nohách těžké duely se Schalke, k tomu se naplno rozběhla liga, kde Západočeši nutně potřebují sbírat body. Času na nezbytnou regeneraci není mnoho, velký počet reprezentantů zůstane v plném vytížení i tento týden.

„Ve čtvrtek máme posunutý trénink na odpoledne, abychom byli pohromadě. Máme na to od čtvrtka zase tři dny, abychom se připravili na Spartu,“ dodává Horváth.

Po zbytečné remíze s Duklou ztrácí Viktoria na čelo tabulky devět bodů. Sobotní bitva na Letné tak hodně napoví o tom, kdo bude s pohárem pro ligového šampiona křepčit letos...

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud