28. června 2012 • 13:33

Beckham doufal marně, do britské nominace pro OH se nevešel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbalista David Beckham si na olympijských hrách v Londýně nezahraje. Sedmatřicetiletý záložník Los Angeles Galaxy se nevešel do konečné osmnáctičlenné nominace britské reprezentace, do které trenér Stuart Pearce jako tři povolené hráče nad věkovou hranicí 23 let podle agentury AP zařadil Ryana Giggse (38 let) z Manchesteru United, dalšího Velšana Craiga Bellamyho (32) z Liverpoolu a obránce Micaha Richardse (24) z Manchesteru City.



"Je to pro mě samozřejmě velké zklamání, ale těžko najdete většího fanouška našeho týmu než mě. Asi jako všichni ostatní budu doufat, že získá zlato," uvedl Beckham v prohlášení.

Bývalý hráč Manchesteru United, Realu Madrid a AC Milán sice byl v širší nominaci 35 fotbalistů, na závěrečný seznam se však nevešel.

"Každý ví, že hrát za moji vlast pro mě vždy hodně znamenalo a bylo by pro mě velkou ctí dostat se i do jedinečného britského týmu," uvedl Beckham.

Neúčast na olympiádě pro Beckhama téměř jistě znamená konec reprezentační kariéry. Během ní v letech 1996 až 2009 odehrál 115 zápasů, a postaral se tak o anglický rekord pro hráče z pole.

Slavný záložník má sice nejlepší hráčská léta za sebou, přesto patřil k favoritům nominace. Částečně i proto, že spolupracoval s organizačním výborem a přispěl Londýnu k úspěšné kandidatuře.

"Jsem kluk z Londýna a jednou budu hrozně pyšný, že jsem se na hrách v mém rodném městě alespoň trochu podílel, byť jen po organizační stránce. Už se nemůžu dočkat, až olympiáda začne," prohlásil Beckham.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud