11. listopadu 2012 • 12:11

V nominaci na Slovensko nahradil Hořava zraněného Hübschmana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek musel udělat třetí změnu v nominaci na středeční přípravný zápas se Slovenskem. Kvůli zranění se mu omluvil záložník Šachtaru Doněck Tomáš Hübschman, kterého nahradil olomoucký Tomáš Hořava. Pro čtyřiadvacetiletého středopolaře je to premiérová pozvánka do národního A týmu.



Hořava je už třetím hráčem Sigmy, kterému vynesly dobré výkony v podzimní části první ligy nominaci do reprezentace. Před ním už Bílek z vedoucího týmu tabulky premiérově povolal také nejlepšího střelce nejvyšší soutěže Michala Ordoše a Martina Pospíšila.

Hořava v minulosti patřil ke stabilním členům reprezentační jednadvacítky, za kterou odehrál 17 utkání a vstřelil jeden gól. Naposledy reprezentoval na loňském evropském šampionátu hráčů do 21 let v Dánsku v duelu o účast na olympijských hrách v Londýně proti Bělorusku.

Bílek udělal dvě změny už v pátek. Zraněné Františka Rajtorala s brankářem Janem Laštůvkou nahradili nováček Martin Latka a Tomáš Grigar. Spolu s Hořavou je v aktuální nominaci už sedm nováčků.

Reprezentace se sejde v pondělí v Praze, v úterý pak odcestuje vlakem do Olomouce, kde se o den později utká se Slovenskem. Jde o poslední akci národního týmu v letošním roce.

Olomouckého Hořavu si vzali na paškál Podaný s Matějovským
Olomouckého Hořavu si vzali na paškál Podaný s Matějovským

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud