13. listopadu 2012 • 17:52

Kalas: Slováky asi neporazíme 6:0, ale strach z blamáže nemám

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se minulé úterý doslechl o pozvánce do národního týmu, měl podezření, že se stal obětí humoru. Pak si ale Tomáš Kalas zprávu o nominaci ověřil a žasnul. "Nechci být vyklepaný, chci si to tady pořádně užít," říká talentovaný obránce.



Jak jste se dozvěděl o nominaci?
"Od známých a rodiny. Zrovna jsme měli dvoufázový trénink, takže jsem dlouho neměl mobil u sebe. Když jsem ale pak uviděl plno esemesek s gratulacemi, radši jsem si ověřil, jestli si ze mě někdo nedělá srandu (směje se)."

Počítal jste s nominací?
"Nepočítal. Dvakrát nebo třikrát jsem byl v širší nominaci a měl jsem informace, že by se mi to mohlo splnit, ale pak to nevyšlo a potom zase. Tak jsem si řekl, že prostě počkám, až se to potvrdí."

Myslíte si, že v duelu se Slovenskem nastoupíte v základní sestavě nebo až v průběhu zápasu?
"Kéž by vyšel poločas, kéž by celý zápas. Ale především budu rád za každou minutu. Kdybych měl očekávat, že budu hrát v základní sestavě, tak by to znělo hodně sebevědomě."

V Olomouci váš zřejmě čeká velká podpora. Vracíte se domů.
"Samozřejmě! Bude tam rodina, i když lístků moc není. Sám ještě nějaké sháním pro ostatní z rodiny, pro kterou jsem chlouba, když jsem se dostal do reprezentace (usmívá se)."

Kolik lístků ještě potřebujete?
"Konkrétně nevím, ale čím víc jich seženu, tím lépe. Doufám, že všichni z rodiny se na stadion dostanou. Bohužel jen kamarádi mají smůlu, pro ně lístky mít asi nebudu."

Co očekávat od zápasu z pohledu celého týmu?
"No vítězství, jednoduše řečeno (směje se). Hlavně ale nesmíme přistoupit k zápasu tak, aby z toho byla blamáž."

Nestraší vás právě množství nováčků? Je vás docela hodně.
"Asi nevyhrajeme 6:0, abychom potěšili úplně všechny, ale pokud každý hráč ukáže kvalitu na hřišti, tak to špatně dopadnout nemůže. A hráči zde kvalitní jsou, jinak by tu nebyli. Takže strach nemám."

V Arnhemu jste osm zápasů odehrál na postu pravého obránce. Jak se tam cítíte?
"No... (směje se). Začínám si zvykat. Doufám, že to bude zápas od zápasu lepší, protože potom se budu moci preferovat jako stoper i jako pravý bek. To je pro mladého hráče vždycky výhodnější. Také je to dobré pro rozvoj."

Tomáš KalasFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud