22. ledna 2013 • 12:42

VIDEO: Červenou dostal gólman na nosítkách, vuvuzely létaly na plac

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólman Etiopie Jemal Tassew je smolař. Na africkém fotbalovém šampionátu v souboji proti Zambii dostal červenou kartu, když se mimo pokutové území pokoušel zastavit unikajícího soupeře. Gólman se zranil a hřiště opustil na nosítkách. Když jej odnášeli, sudí mu udělil červenou kartu. A fanoušci i trenéři šíleli. Na plochu začaly létat z hlediště desítky vuvuzel, trubek, kterými ženou obyčejně tým do útoku. Nakonec zápas skončil 1:1.



Jemal Tassew se vyřítil proti útočícímu hráči jako šílený a v rozhodující chvíli proti němu skočil s nataženou nohou. Sice se nakonec snažil zasáhnout protivníka jen bokem, vysoká noha soupeře naplno netrefila, ale nebylo pochyb o tom, že sudí bude trestat.

VIDEO: Podívejte na vyloučení gólmana Etiopie

Na zemi se po střetu svíjeli oba hráči, tedy gólman i útočící Chisamba Lungu. Rozhodčí neměl pro počin gólmana pochopení, i když jej odnášeli ze hřiště na nosítkách, udělil mu červenou kartu.

Fanoušci Etiopie spustili v ochozech peklo, byli jako smyslu zbavení. Začali házet na trávník vuvuzely, které na šampionátu opět bzučí neúnavně z hlediště. Pořadatelé je nestačili sbírat.

Po utkání se pak kvůli červené kartě pro gólmana pohádali i trenéři obou celků. „Je jasné, že byli fanoušci naštvaní. Gólman je tam od toho, aby bránil soupeři ve skórování a tohle byl zákrok, kdy neměl být vyloučený, prohlásil trenér Etiopie Sewnet Bishaw. „Zlobili se na rozhodčího,“ dodal.

S tím ale kouč Zambie Herve Renard nesouhlasil. „Díval jsem se opakování té situace a byla to jasná červená karta. Letět proti soupeři s takhle vysokou nohou, za to prostě musel ven. Pravidla mluví jasně,“ konstatoval trenér favorita.

Fanoušci Etiopie se nakonec uklidnili. Zápas skončil nerozhodně 1:1 a po remíze s favoritem mohli slavit cenný bod.

Gólman Etiopie Jemal Tassew šel do souboje s hráčem Zambie hodně nebezpečně
Gólman Etiopie Jemal Tassew šel do souboje s hráčem Zambie hodně nebezpečně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud