Pavel Kalouš
7. února 2013 • 08:30

ZNÁMKOVÁNÍ: Skvělý Darida, výborný Laštůvka. Jak si vedli Češi?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace se v přípravném utkání proti Turecku ukázala ve skvělém světle, vedle výtečně sparťansko-plzeňské kombinace Ladislav Krejčí a Vladimír Darida v generálce na kvalifikační boje zazářil i Čechův náhradník Jan Laštůvka. Výkon hráčů hodnotil redaktor Sportu Pavel Kalouš.



Jan Laštůvka, známka Sportu 9

Absence Petra Čecha nebyla vůbec znát, Laštůvka neskutečnými zákroky pochytal snad tři góly. Ve 31. minutě vytáhl přímý kop na břevno, ve druhé půli zase pohotově lapil střelu Sararera.

Tomáš Sivok 7

Byl jako ryba ve vodě. Na stadionu Manisasporu se mu tradičně daří a tuhle pohodu si přenesl i do reprezentace. Byl jistý a pevný jako skála, to právě on byl šéfem obrany.

Michal Kadlec 6

Byla na něm trochu znát nerozehranost, občas při rozehrávce pokazil přihrávku. Cit pro hru i organizaci obranné řady ale neztratil. V 70. minutě navíc vykopl míč z brankové čáry.

David Limberský 6

Je ve slušné formě. Nechybí mu sebevědomí, dovolí si v soubojích jeden na jednoho, jeho centry nemají chybu. Spoleh je na něj i v defenzivě.

Theodor Gebre Selassie 6

V první polovině utkání byl hodně vidět, sprintoval podél lajny a s tureckými beky si dělal, co chtěl. Vyhovovala mu spolupráce s Rosickým. S rostoucím tlakem soupeře už byl ale vidět méně.

Jaroslav Plašil 6

Ve středu zálohy byl staženější než obvykle, protože musel při ofenzivních výpadech krýt záda Daridovi. Jindy kritizovaný záložník si ale tentokrát zaslouží pochvalu, svou roli plnil svědomitě.

Vladimír Darida 8

Skvělý výkon. Připsal si asistenci u obou českých gólů, to právě jeho střelu tečoval David Lafata. Plzeňský záložník si navíc počíná jako ostřílený mazák, je drzý a zdravě sebevědomý.

Tomáš Rosický 8

Konečně je zpátky! Každým pohybem dokazoval, jak propastný rozdíl je hrát s ním a bez něj. Skvěle rozdával míče, hýřil pohybem a mazanou přihrávkou na Daridu vymyslel úvodní gól.

David Lafata 6

Přesně tohle si od něj kouč Bílek slibuje – na hřišti dře a pokaždé je tam, kde má být. Znovu to dokázal při střele Daridy, kterou šikovně tečoval. Tomáš Pekhart může být hodně nervózní…

Matěj Vydra 6

Chtěl ukázat, proč je postrachem druhé anglické ligy, jenže na pravém křídle to opět nebyl úplně on. Dobře se zapojoval do presinku, jednou nebezpečně vystřelil, přesto sám tuší, že má na víc.

Ladislav Krejčí 8

Za reprezentaci nastoupil teprve podruhé a hned si připsal premiérovou trefu. Navíc chladnokrevně, jako by to pro něj byla rutina. Byl často u míče, centroval a na levé straně si vyhověl s Limberským.

Bořek Dočkal 6

Přišel na hřiště ve chvíli, kdy už Češi hlídali svůj náskok, takže se věnoval spíš defenzivě. Jednou málem vyslal do sóla Stanislava Tecla, chybělo málo. Škoda.

Budoucnost české reprezentace se zdá být růžová. Vlastně červená. A má podobu Matěj Vydra, Ladislav Krejčí a Vladimír Darida
Budoucnost české reprezentace se zdá být růžová. Vlastně červená. A má podobu Matěj Vydra, Ladislav Krejčí a Vladimír Darida

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud