5. srpna 2013 • 04:00

Bílek se mnou nekomunikuje, štve Vrbu. Chtěl by šetřit reprezentanty

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli nabitému programu na startu sezony točí pravidelně až šestnáct hráčů, své opory by rád udržel při síle co nejdéle. Pavel Vrba proto po výhře Plzně nad Baníkem Ostrava (4:0) vyzval trenéra národního týmu Michala Bílka, aby zvážil vytížení jeho svěřenců v přátelském zápase Česka v Maďarsku (14. srpna). „Snad na nás bude trošku hodný,“ přeje si plzeňský kouč, který s šéfem reprezentační lavičky v kontaktu není.



Od 12. července stihla Plzeň odehrát už sedm ostrých zápasů. Ďábelské tempo týmu, který bojuje současně v lize a předkolech Ligy mistrů, zdaleka nekončí. Po odvetě s Kalju přijde Znojmo, pak reprezentační pauza (přátelský zápas v Maďarsku) a ihned poté důležitá řežba se Spartou.

„Čeká nás reprezentační týden plus zápas se Spartou, je možné, že třeba proti Znojmu nebudou hrát reprezentanti,“ podotýká plzeňský trenér Pavel Vrba. „Zátěž hráčů by měla být rovnoměrná,“ vysvětluje.

Nominaci na duel s Maďarskem zveřejní Bílek na tiskové konferenci tuto středu, tedy týden před utkáním. Z plzeňského kádru by pozvánka neměla minout Limberského, Daridu, Koláře, je možné, že k nim přibudou ještě další hráči (Procházka, Rajtoral, Petržela, ve formě hrající Wágner).   

Trenér Plzně Pavel Vrba byl po utkání spokojený a poděkoval fanouškům za podporu Viktorie v bitvě s Baníkem
Trenér Plzně Pavel Vrba byl po utkání spokojený a poděkoval fanouškům za podporu Viktorie v bitvě s Baníkem

„Uvidíme, jestli na nás bude reprezentační trenér Michal Bílek trošku hodný a některé hráče nám pošetří třeba tím, že nebudou hrát v Maďarsku celý zápas,“ doufá Vrba.

Absence reprezentantů pro plzeňský tým sice není žádnou novinkou, přesto před klíčovou bitvou se Spartou by možná únava opor mohla způsobit nepříjemnosti.

Jak tuhle situaci chce Vrba řešit? „Mně Michal (Bílek) nikdy nevolal. Těžko spolu můžeme vést nějakou diskuzi, musel bych se ozvat. Jeho číslo možná někde mám, ale spíš je to věc sportovního ředitele a lidí, kteří jsou s ním v kontaktu. Já s ním v kontaktu nejsem,“ říká plzeňský kouč, který bývá pasován za hlavního adepta na místo Bílkova nástupce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud