12. srpna 2013 • 14:58

Bílek: Kapitánem bude Plašil, v útoku nastoupí dvojice Kozák–Vydra

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Reprezentační kouč Michal Bílek poodhalil část sestavy, s jakou vyrukuje ve středu v přípravném utkání proti Maďarsku. Kapitánskou pásku navlékne záložník Jaroslav Plašil, jenž tak zaujme místo tradičního kapitána Tomáše Rosického i jeho zástupce Petra Čecha.



Pro Bílka nebude ve středu důležitý výsledek. Především chce vidět, v jaké formě se nacházejí povolaní svěřenci. „Je to test, který nám ukáže, v jaké jsou pohodě. Pro některé to bude těžké, protože moc nehrají. Třeba Suchý, který měl zdravotní problémy, nebo Kozák s Vydrou,“ řekl trenér národního týmu.

Přitom právě tyto dva borce chce vyzkoušet vedle sebe v útočné dvojici. „Platí pořád, že bych je chtěl otestovat. Oba se jevili velmi dobře. A jsem zvědavý, jak si budou počínat,“ podotkl.

Michal Bílek
Video se připravuje ...

Podle Bílka by typ brejkového hráče, jakým Vydra je, mohl pasovat k dlouhánovi Kozákovi. „To je naopak silový typ útočníka, vytěží dost centru. Tahle dvojice by si mohla sednout, stejně tak Rabušic s Kadlecem,“ věří.

Bílek původně nepočítal, že nasadí do základní sestavy Vladimíra Daridu. Ale protože se z národního týmu omluvili Rosický, Hübschman i Kolář, patrně tohle rozhodnutí přehodnotí. „Kvůli omluvenkám, které se sešly, se Darida asi v základní sestavě objeví. Ale nebude hrát celé utkání.“

Reprezentační kouč nicméně přihlédne k tomu, že fotbalisty Plzně čeká v sobotu ligový šlágr se Spartou. A příští týden budou bojovat o Ligu mistrů s Mariborem. „Je pravda, že jejich vytížení je větší než u ostatních hráčů. Ale Plzeňáci začali výborně, výsledky mají. Únava není znát, vždyť je začátek sezony,“ řekl Bílek.

Jasno zatím nemá v tom, koho pošle mezi tři tyče. „Teď vám neřeknu, kdo začne. Ale brankář, kterého nominujeme, odchytá nejspíš celý zápas, aby se protočili hráči v poli,“ vysvětlil Bílek. Absentujícího Petra Čecha nahradí jeden z dvojice Drobný–Vaclík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud