13. srpna 2013 • 04:20

Limberský odpočívá jako Bolt: Naložit se do ledu, to je paráda!

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vana naplněná studenou vodou a ledovou tříští? Pro sportovce nejlepší regenerace! S chutí ji využívá plzeňský fotbalista David Limberský, legenda Manchesteru United Ryan Giggs nebo třeba jamajský sprinter Usain Bolt. Ten se při regeneraci vyfotil po nedělním úspěchu na atletickém MS.



"V ledu vydržíme tak dvakrát čtyři minuty. Ti, co odehrají veký počet minut, se střídají. A je to docela náročné," řekl Limberský na pondělním reprezentačním srazu, kde si postěžoval na extrémní vytížení.

Každý fotbalista musí sledovat jednotlivě, aby to s ochlazením těla nepřehnal. "Máme tam hodiny, takže si to kontrolujeme sami podle ručičky. Do čtyř ještě umíme," smála se opora Viktorie. "Do ledu se ale neponořím celý, jenom nohy. Zas tak otužilý nejsem," dodal reprezentační obránce, který z plzeňských hráčů vydrží v ledové lázni nejdéle.

Limberský přiznal, že jde o jeho nejoblíbenější způsob regenerace. A není sám! Mezi světovými hvězdami to jsou i sprinter Usain Bolt, tenistka Agnieszka Radwaňská nebo fotbalista Ryan Giggs.

Nejlepší sprinter světa Usain Bolt odpočívá po triumfu na atletickém MS v Moskvě, při regeneraci mu pomáhá ledová koupel Nejlepší sprinter světa Usain Bolt odpočívá po triumfu na atletickém MS v Moskvě, při regeneraci mu pomáhá ledová koupelFoto Twitter

"Četl jsem, že to Giggs dělá. Ale už mnohem dřív jsme to zkoušeli v Plzni. Poradili nám to fyzioterapeuti," uvedl Limberský. "Každému bych to doporučil. Na únavu je led nejlepší. A k tomu kvalitní spánek, dobré jídlo plus masáže."

Západočeská opora kvalitní regeneraci nutně potřebuje. Patří k nejvytěžovaným hráčům Vrbovy party, na levé straně obrany odjezdí většinu zápasů, navíc v plném počtu minut. K tomu si ještě plní reprezentační povinnosti, kde též patří do základní sestavy.

"Radši bych si odpočinul, ten termín je nešťastný. Takovej blbej čas, kdy těch zápasů je hrozně moc. V Plzni hrajeme o všechno jak v lize, tak v Lize mistrů. Ale reprezentovat samozřejmě chci, baví mě to," řekl Limberský v pondělí během reprezentačního srazu před středečním duelem s Maďarskem.

Usain Bolt se vítězení ještě zdaleka nenabažil.
Usain Bolt se vítězení ještě zdaleka nenabažil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud