Richard Šíma
19. prosince 2013 • 22:45

Role oponenta u nároďáku? Žena mi to schválila, smál se Brückner

Autor: Richard Šíma, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stane se fotbalový kouč Karel Brückner členem realizačního týmu nového reprezentačního trenéra Pavla Vrby? Je to možné. Prozradil to sám Brückner. „Je to ve fázi nějakých úvah. Ale kdybych se nějakým způsobem rozhodl, určitě bych to měl nejdříve oznámit kompetentním lidem z fotbalové asociace,“ pravil bývalý reprezentační trenér vážným tónem.



Brückner se zúčastnil setkání známých trenérů, to se konalo ve vesnici Velký Týnec. Parťáky mu dělali současný kouč národního týmu Pavel Vrba i zkušení matadoři Petr Uličný a Leoš Kalvoda. Všichni čelili dotazům tří stovek přítomných fanoušků. O dobrou náladu nebyla nouze.

Zkušený kouč zvážněl jen ve chvíli, kdy přišla řeč na jeho možnou spolupráci s reprezentací. „Víte, já už taky potřebuju nějaké své standardy. A asi i nějaký ten restart. Ale když se moje manželka doslechla, že bych měl dělat jakéhosi oponenta, řekla, že to by mi určitě šlo,“ prohlásil v odlehčeném tónu Brückner.

Jednoznačnou odpověď ale na otázku nedal nikdo z dotázaných mužů. Je však zjevné, že bývalý trenér národního týmu nabídku nejspíše dostal. A že ji zvažuje.

Role oponenta u nároďáku? Žena mi to schválila, smál se Brückner
Video se připravuje ...

Pak už se ale přítomní co chvíli usmívali. Třeba když Petr Uličný prozradil, jak se na setkání dostal. „Karel chtěl, aby se v Týnci kromě něj a Pavla Vrby objevil taky pan Mourinho a Guardiola. Jenže oni mu nebrali telefon. Tak mi pak zavolal a řekl, ať přijdu já a vezmu Leoša Kalvodu,“ pravil.

Jako výtečný bavič ukázal i Brückner sám. Skvělá byla jeho teorie výchovy špičkového fotbalisty, kterou v Týnci přednesl.

„Víte, trenéři obvykle říkají, že je důležité, jak hráči zvládnou přechod z juniorského věku do seniorského. Jenže trenéři těchto dospívajících juniorů zase říkají, že důležitá je výchova hráčů, kterým je patnáct. A trenéři, kteří mají v práci patnáctileté kluky, se zase odkazují na období, kdy je fotbalistovi deset let,“ líčil Brückner.

„A tak to jde dál a dál. Pak už je ale jen šestinedělí a porod. Čili z toho vyplývá, že klíčová je rodička,“ oznámil Brückner s vážnou tváří.

Ten své tvrzení neváhal podpořit i dalším argumentem. „Všimli jste si, jak v Evropě stále přibývá kvalitních hráčů z Afriky? A přece mi nebudete tvrdit, že třeba v Zimbabwe mají lepší tréninkové podmínky než u nás. Ale rodičky v Zimbabwe…,“ načal Brückner větu, kterou nestačil dokončit, protože sál burácel smíchy.

Fotbalový expert Karel Brückner
Fotbalový expert Karel Brückner

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud