24. února 2014 • 20:30

Za Francii bude opět válet Zidane. Syn legendy si zahraje za devatenáctku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na dresech francouzské fotbalové reprezentace by se brzy znovu mohlo objevit jmenovka Zidane. Nepůjde však o vítěze Zlatého míče Zinedina, ale o jeho syna Enza, který byl povolán do přípravného kempu výběru do devatenácti let.



Osmnáctiletý Enzo je pojmenován po bývalém slavném uruguayském fotbalistovi Enzo Francescolim a je známý i pod jménem Enzo Fernández podle dívčího jména své matky. Nastupovat by mohl za Španělsko a díky prarodičům také za Alžírsko, nyní si však vybral Francii.

"Rozhodl se pro modrý dres. V budoucnu možná změní názor, ale nyní chce reprezentovat Francii," prozradil listu Le Parisien trenér devatenáctky Willy Sagnol.

Nositel slavného jména Zidane se narodil ve Francii, ale díky hráčskému a trenérskému angažmá svého otce v Madridu získal španělské občanství. V roce 2009 se hráč mládežnického týmu Realu dostal do reprezentace Španělska fotbalistů do 15 let.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud