26. února 2014 • 04:30

Vrbova jedenáctka: V jaké sestavě vyběhnou Češi na Norsko?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koho pošle Pavel Vrba na trávník za týden proti Norsku? Pokud se hráčům vyhnou zranění, leccos lze vyčíst už z osmnáctičlenného výběru, který zvolil nový kouč české fotbalové reprezentace. Do své premiéry v Edenu zřejmě nasadí nejsilnější možný tým v čele s kapitánem Tomášem Rosickým a gólmanem Petrem Čechem. Jak by mohla základní sestava vypadat?



Vrba nejspíš zvolí systém 4–2–3–1, tedy úspěšný model, se kterým válcoval týmy s Viktorií Plzeň. Hře by měli dominovat rychlé, ostré kraje, vše by měl řídit kapitán Tomáš Rosický . Hlavním motto? Jednoznačně útok. „Určitě budu chtít, aby defenzivní hráči měli povinnosti i do ofenzivy,“ říká jasnou strategii nový kouč.

BRANKÁŘ

Odchytá celý zápas Petr Čech , dlouholetá nezpochybnitelná jednička z Chelsea? Podle všeho nejspíš ano, ale v dalších přípravných zápasech by šanci mohli dostat jiní, zejména výborně chytající sparťan Tomáš Vaclík. „Vím, že Petr patří k našim nejvytíženějším hráčům, v Chelsea odchytal téměř úplně všechno,“ uvědomuje si Vrba. „Ještě s ním o tom budeme debatovat. Proti Norsku ho třeba vytížíme trochu víc, ale potom nebude nominovaný vůbec a dostane volno. Ve Finsku tak možná nastoupí někdo jiný,“ odkrývá plány český kouč.

Vrba: Plašil by musel být ve svém věku v Catanii lídr, abych ho povolal
Video se připravuje ...

OBRANA

Vrba musí řešit absenci zraněného Tomáše Sivoka. Zkušený stoper se teprve dostává ze zranění kolene a v nominaci na Norsko chybí. Zaskočit by mohl Marek Suchý, který se v Basileji rychle chytil a vyšly mu i poslední reprezentační zápasy. Koho k němu? V úvahu připadá Ondřej Mazuch, pravděpodobnější je nasazení Michala Kadlece, jenž se konečně prokousal do sestavy Fenerbahce Istanbul. Levý kraj by měl pilovat David Limberský , napravo nejspíš dostane přednost před Gebrem Selassiem explzeňský František Rajtoral .

ZÁLOHA

Varianta číslo 1 vypadá jasně. Uprostřed pole Vladimír Darida s Tomášem Hübschmanen, před nimi klíčový muž Tomáš Rosický . Na stranách potřebuje Vrba rychlé, mladé, nebojácné technické hráče. To by mohla splňovat sparťanská dvojice Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí . Druhý jmenovaný ale v zápase Sparty s Brnem musel kvůli zranění stehenního svalu střídat, o jeho startu v reprezentaci se rozhodne až na základě víkendového zápasu s Bohemians. Alternativu na levý kraj představuje Adam Hloušek, po vyléčení zranění pevný člen základní sestavy bundesligového Norimberku.

ÚTOK

Na poslední volné místo v sestavě Pavel Vrba vyšle Matěje Vydru, nebo Davida Lafatu . V zápase s Norskem se na hřiště takřka jistě objeví oba, od začátku nejspíš začne Matěj Vydra. Drzý rychlík z West Bromwiche představuje budoucnost českého fotbalu, u něj, případně po uzdravení u Libora Kozáka, by měly končit gólové akce národního celku.

Pravděpodobná sestava proti NorskuFoto spo

Možná sestava české reprezentace na Norsko

Čech - Rajtoral , Suchý, M. Kadlec (Mazuch), Limberský - Hübschman, Darida - Dočkal, Rosický, Krejčí (Hloušek) - Vydra.

Vízek o chybějícím Plašilovi: Odnesl to s Michalem Bílkem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud