25. února 2014 • 11:00

První Vrbova nominace: Opory, pět sparťanů i chybějící Plašil

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba oznámil svou první nominaci národního týmu. V 18členném výběru na přátelské utkání s Norskem (středa 5. března, 18:30 v Edenu) není žádný nováček, nechybí největší opory Tomáš Rosický a Petr Čech. Nedostalo se ale například na Jaroslava Plašila, který patřil mezi stabilní členy kádru Michala Bílka. Ve Vrbově výběru je hned pět sparťanů, z Plzně se mu do týmu vešla dvojice Kolář, Limberský.



Z obvyklých hráčů, které povolával Vrbův předchůdce Michal Bílek, chybí kromě Plašila také Petr Jiráček z Hamburku. Kvůli zranění jsou mimo hru stoper Tomáš Sivok a útočník Libor Kozák.

Dostalo se na Adama Hlouška, který zaujal Vrbu dobrými výkony v Norimberku. "Viděl jsem ho v bundeslize, v Norimberku si vytvořil silnou pozici a chválí ho i trenér," řekl Vrba na dnešní tiskové konferenci.

Vrba: Plašil by musel být ve svém věku v Catanii lídr
Video se připravuje ...

"Může hrát dva posty, levá obrana i záloha. Je málo českých hráčů, kteří by v týmu měli tak silnou pozici jako Adam v Norimberku," dodal Vrba. Hloušek naposledy hrál za reprezentaci v březnu 2011 v kvalifikaci mistrovství Evropy.

V nominaci na Nory je i sparťanský záložník Ladislav Krejčí, který se zranil v pondělním ligovém duelu s Brnem. Vrba čeká na výsledky dalších vyšetření. "Byl jsem na zápase Sparty, viděl jsem, že je problém. Mluvil jsem s lékařem a řešení je jednoduché. Když bude v nominaci na zápas s Bohemkou, bude v nominaci, když ne, tak na Norsko nebude," řekl Vrba.

Nový reprezentační kouč nezařadil do své první nominace žádného úplného nováčka, ale připustil, že o některých jménech uvažoval. Spekulovalo se například o sparťanském obránci Pavlu Kadeřábkovi.

"Hlavně v jednadvacítce jsou hráči zajímaví a uvažovali jsme, jestli je nominovat. Ale nechceme jednadvacítku oslabovat v přípravě na domácí Euro v roce 2015," řekl Vrba. "Nechceme, aby v áčku pak třeba odehráli dvě minuty," dodal.

Vrbu čeká proti Norům premiéra u týmu, který převzal v prosinci po odchodu z Plzně. V posledním vzájemném souboji čeští fotbalisté podlehli v létě 2011 v Oslu jasně 0:3. V následných přípravných duelech změří reprezentanti v květnu síly s Finskem a v červnu s Rakouskem.

Post Jméno Klub Starty Góly
Brankáři Petr Čech Chelsea 106 0
  Tomáš Vaclík Sparta 1 0
Obránci František Rajtoral Hannover 13 0
  Theodor Gebre Selassie Brémy 27 1
  Marek Suchý Basilej 17 0
  Ondřej Mazuch Dněpropetrovsk 3 0
  David Limberský Plzeň 23 0
  Michal Kadlec Fenerbahce 51 8
Záložníci Tomáš Rosický Arsenal 93 21
  Tomáš Hübschman Šachtar Doněck 57 1
  Vladimír Darida Freiburg 15 0
  Bořek Dočkal Sparta 6 2
  Josef Hušbauer Sparta 6 0
  Adam Hloušek Norimberk 5 0
  Ladislav Krejčí Sparta 4 1
  Daniel Kolář Plzeň 17 2
Útočníci David Lafata Sparta 29 7
  Matěj Vydra West Bromwich 9 2
Náhradníci Grygar, Drobný      
  Čelůstka, Holek, Procházka, Pudil,      
  Hořava, Plašil, Vácha, Morávek, Vaněk      
  Kadlec V. Petržela, Tecl, Pekhart.      

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud