4. září 2014 • 18:00

Jak na Holanďany? Můžeme udeřit při standardkách, věří Krejčí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Ladislav Krejčí se domnívá, že v úterním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy s Nizozemskem budou hrát klíčovou roli standardní situace. Dá se totiž očekávat, že Češi budou v duelu s bronzovými medailisty z mistrovství světa pod tlakem, a tak se k ohrožení soupeřovy branky budou dostávat hlavně z brejků a právě rohových či přímých kopů.



"Standardky budou klíčové. Je to jedna z variant, jak bychom mohli udeřit," řekl Krejčí na dnešním setkání s novináři. "Nizozemci jsou velmi silní na míči, ale věřím, že se proti nim prosadíme. Buď z brejku nebo právě ze standardek. Trenéři určitě nějaký signál vymyslí a snad to dobře zrealizujeme," naznačil sparťanský záložník, čemu se v příštích dnech bude se spoluhráči na trénincích věnovat.

Zužitkovat standardní situaci by mohlo být o to důležitější, že ze hry se Češi nyní střelecky trápí. Ve středeční přípravě s USA spoustu šancí zahodili, a to včetně Krejčího. "Měl jsem tam velkou šanci, kterou jsem měl vyřešit lépe. Ale trefil jsem jen brankáře. Je to škoda. Několikrát jsem si navíc nepohlídal ofsajd. To je třeba zlepšit," řekl Krejčí.

Češi byli přes prohru s USA spokojení s výkonem ve druhém poločase
Video se připravuje ...

Často se nabízel na přihrávky za obranu, po jedné z nich běžel z úhlu na brankáře, ale ještě se přihrávkou snažil najít na zadní tyči Matěje Vydru. "Myslel jsme, že to procedím, aby to dával do prázdné. Asi to bylo špatné řešení a měl jsem to zkusit vystřelit," uvedl Krejčí.

Zápas s USA byl podle něj kvalitní přípravou na Nizozemsko, neboť oba týmy hrají podobný stylem. "Mohli jsme si tak vyzkoušet některé věci, které by mohly na Nizozemsko platit. Uvidíme," řekl Krejčí, který má s nizozemským fotbalem čerstvou zkušenost, když se Spartou vyřadil v play off Evropské ligy Zwolle. Před dvěma roky porazil i Feyenoord Rotterdam.

Michal Kadlec po zápase s USA: Chyběla nám důslednost ve vápně
Video se připravuje ...

"Určitě mám s jejich fotbalem pozitivní zkušenost. V obou soubojích to bylo tak, že jsme nebyli tolik u míče, ale po jejich chybách jsme těžili z brejků. Teď by to mělo být podobné," míní Krejčí.

Připravuje se i na to, že bude muset na kraji zálohy často vypomáhat defenzivě a pokrývat nizozemskou křídelní hru. "Mají to postavené na křídlech, takže budu muset více pomáhat dozadu. V tom by ale neměl být problém. Spolupráce s Davidem Limberským funguje. On si mě řídí a i před zápasem se domlouváme, co a jak budeme hrát," komentoval spolupráci s plzeňským bekem.

Dostat míč do brány USA se nepodařilo ani Pudilovi
Dostat míč do brány USA se nepodařilo ani Pudilovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud