2. července 2015 • 10:15

Jen slzy a zmar. Neskutečný vlastenec rozhodl semifinále MS

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Asi ani nejhorší noční můra by nepředčila to, co se stalo anglické fotbalistce Lauře Bassettové. Dala si vlastní gól, což by samo o sobě nebylo tak hrozné, kdyby se jí to nepovedlo v semifinále mistrovství světa proti Japonsku a navíc ve druhé minutě nastavení za stavu 1:1.



Nemohli ji utěšit spoluhráčky, ani trenér. Blonďatá fotbalista se v slzách skácela na trávník. V tu chvíli se pro ni zhroutil svět. Díky jejímu ukázkovému vlastenci její tým prohrál s Japonskem a přišel o šanci na zisk mistrovského titulu.

Běžela druhá minuta nastavení a vše tak za stavu 1:1 směřovalo k prodloužení. Obhájkyně mistrovského titulu založily jednu z posledních akcí zápasu. Do vápna letěl z pravé strany centr, po kterém natáhla nohu právě Basettová. Ke své smůlu trefila míč tak přesně, že zapadl pod břevno vlastní brankářky. Na odpověď už nebyl čas.

Anglickým fotbalistkám se přitom podařilo dobře reagovat na úvodní gól Japonska ze 32. minuty. Ještě před přestávkou vyrovnala Williamsová. Ve druhém poločase se o rozhodující branku postarala svým nešťastným zápasem právě Bassettová.  

"Těžká porážka, hrozně těžká," posteskl si po utkání kouč Mark Sampson, jenž rovněž neskrýval červené oči. "O zápase ani mluvit nemůžu. Můžu jen říct, jak hrozně hrdý jsem na svůj tým," řekl.

Japonky se v repríze posledního finále z roku 2011 utkají v neděli o titul s výběrem USA, který před čtyřmi lety v Německu porazily na penalty. Angličanky, pro něž byl už postup do semifinále historickým maximem, čeká duel o bronz s Německem, které ještě nikdy neporazily.



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud