7. srpna 2015 • 12:28

Bývalý ministr Chládek bude manažerem fotbalových reprezentací

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý ministr školství Marcel Chládek bude pracovat pro Fotbalovou asociaci ČR. Dnes byl jmenován generálním manažerem reprezentací a akademií. Jeho rolí bude především vyjednávání na úrovni státu, krajů a měst a zajištění optimálních podmínek pro rozvoj elitní mládeže.



"Vnímám to jako velký závazek, neboť český fotbal potřebuje nové Rosické, Čechy nebo Kadeřábky a naším úkolem je zajistit talentům odpovídající prostředí pro jejich růst tak, aby za deset let měl národní tým perspektivu úspěchů minimálně na evropské úrovni," řekl Chládek v tiskové zprávě.

Sedmačtyřicetiletý politik v minulosti působil jako fotbalový rozhodčí. Od roku 2004 je členem ČSSD. V letech 2008 až 2014 byl senátorem a náměstkem hejtmana Středočeského kraje. Od ledna 2014 pak vykonával funkci ministra školství, mládeže a tělovýchovy, než byl letos v červnu odvolán kvůli údajnému hrubému chování k podřízeným.

Během svého působení na ministerstvu výrazně podporoval fotbal a celý sport. Nyní se bude ve FAČR snažit posílit roli především elitní mládeže, která je úzce provázána se všemi reprezentačními výběry.

"Reprezentace je výlohou naší práce. V novém sídle jsme vybudovali síň slávy a chceme do ní dále přispívat, proto se snažíme akademiím a reprezentacím zajistit nejen optimální sportovní zázemí, ale také kontinuitu ve spolupráci s kraji a městy, která je pro jejich dlouhodobé fungování důležitá. Věřím, že pan Chládek díky svému zaujetí a znalosti obou prostředí bude velkou posilou," řekl předseda FAČR Miroslav Pelta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud