12. srpna 2015 • 17:32

BAROMETR FORMY: Dočkal v lize válí, Čech se však musí zvednout

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, jak se daří fotbalovým reprezentantům.Podívejte se, jak se daří fotbalovým reprezentantům.FOTO: Koláž iSport.cz

    Deník Sport se podíval na formu fotbalových reprezentantů. A není to pěkný pohled. Většina hráčů nevstoupila do nové sezony v ideálním rozpoložení. Přitom právě jejich výkony budou pro úspěch národního týmu ve zbytku kvalifi kace klíčové. Do barometru formy byli zařazeni Václav Procházka a Daniel Kolář, protože Michal Kadlec a Tomáš Rosický letos ještě neodehráli ani minutu. Podívejte se, v jaké formě se nachází jedenáct klíčových mužů Pavla Vrby.

  • David Limberský - 20%

    Obránci Davidu Limberskému se nedaří.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Plzeň
    Sezona 2015/2016:
    4 zápasy/0 gólů

    Kam se poděl ten ostrý levý bek, který strážil svěřenou lajnu a navíc vydatně podporoval ofenzivu svou pověstnou šajtlí? Zatím je z něj pouze stín velkého hráče, jako by po podpisu nové smlouvy s Viktorií ztratil motivaci a chuť do další práce. 

  • Petr Čech - 25%

    Petr Čech zažil špatný vstup do anglické ligy.Foto Michal Beránek Sport

    Arsenal
    Sezona 2015/2016:
    2 zápasy/2 inkasované góly

    První vyhrání... Zatímco proti Chelsea (1:0) v duelu o Community Shield udržel čisté konto, v neděli proti West Hamu (0:2) vypadal, jako by stál v bráně poprvé v životě. Pro blaho národního týmu i Arsenalu se musí rychle zvednout.

  • Václav Procházka - 30%

    Václav Procházka je velice nejistý v plzeňské defenzivě.Foto Michal Beránek (Sport)

    Plzeň
    Sezona 2015/2016:
    5 zápasů/0 gólů

    Chyboval už v letní přípravě – a spolehlivý není ani v ostrých zápasech, zatím je to muž dvou tváří. Na hřišti Maccabi nadchnul dvěma precizními gólovými nahrávkami, jenže v domácí odvetě je negoval nepokrytím skórujícího Erana Zahaviho.

  • Pavel Kadeřábek - 35%

    Pavel Kadeřábek působil v prvním ostrém utkání za Hoffenheim nejistě.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Hoffenheim
    Sezona 2015/2016:
    1 zápas/0 gólů

    Premiéra v novém působišti mu nevyšla. V utkání Německého poháru na hřišti druholigového Mnichova 1860 (0:2) působil nejistě a vše korunoval špatnou rozehrávkou, která předcházela prvnímu gólu domácích. Bude potřebovat čas na aklimatizaci.

  • Daniel Kolář - 40%

    Daniel Kolář svou fazonu stále nemůže najít.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Plzeň
    Sezona 2015/2016:
    5 zápasů/1 gól

    Potenciální náhrada za Tomáše Rosického, který zřejmě nebude k dispozici. Daniel Kolář si drží slušný standard, nicméně i on se svezl se špatným týdnem Plzně, v němž Viktoria přišla o Ligu mistrů a důležité body v domácí soutěži.

  • Lukáš Vácha - 45%

    Lukáš Vácha střídá dobré okamžiky s těmi špatnými.Foto Reuters

    Sparta
    Sezona 2015/2016:
    4 zápasy/0 gólů

    Kvůli jeho fatální hrubce na Islandu je příští nominace Lukáše Váchy otazníkem, zvlášť když podobně chyboval i na hřišti CSKA. V Moskvě si však zároveň připsal gólovou asistenci a od té doby jde jeho výkonnost konstantně nahoru.

  • Tomáš Sivok - 50%

    Tomáš Sivok odehrál za Bursaspor zatím jen jeden zápas.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Bursaspor
    Sezona 2015/2016:
    1 zápas/0 gólů

    Další reprezentační opora, která v létě změnila dres. Pro ambiciózní Bursaspor je Tomáš Sivok jedním z klíčových hráčů. Klub zatím hrál jen o turecký Superpohár proti Galatasarayi (0:1) – a český stoper odehrál celých devadesát minut.

  • David Lafata - 60%

    David Lafata se vrátil po zranění.Foto Barbora Reichová (Sport)

    Sparta
    Sezona 2015/2016:
    3 zápasy/2 góly

    Je zpět. Byť Sparta před sezonou získala do útoku dvě zahraniční akvizice, pozici jejího útočníka číslo 1 si s přehledem nadále drží kapitán. Pokořil obranu Baníku i Zlína a blízko gólu byl také proti CSKA, kdy jeho nenápadný volej skončil na tyči.

  • Ladislav Krejčí - 70%

    Ladislav Krejčí nabírá svoji bývalou formu.Foto Michal Beránek (Sport)

    Sparta
    Sezona 2015/2016:
    4 zápasy/2 góly

    Při dlouhodobém zranění Václava Pilaře jasná volba na levé křídlo. Nový systém 3-5-2 ho ve Spartě vynesl až do útoku, ale subtilní rychlík se s touto rolí zatím pere zdatně. Dva góly v předkole Ligy mistrů proti CSKA Moskva jsou toho důkazem.

  • Bořek Dočkal - 75%

    Bořek Dočkal je tahounem Sparty.Foto Barbora Reichová SPORT

    Sparta
    Sezona 2015/2016:
    5 zápasů/3 góly

    V roli tvůrce hry Sparty se nebojí vzít na sebe odpovědnost a navíc je i produktivní. V Synot lize se trefil už třikrát, obstál rovněž na mezinárodní úrovni v konfrontaci s CSKA. Zejména domácí odveta mu vyšla na výbornou.

  • Vladimír Darida - 90%

    Vladimír Darida má v současné době největší formu ze všech reprezentantů.Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Hertha Berlín
    Sezona 2015/2016:
    1 zápas/1 gól

    Po přestupu z Freiburgu se naprosto hladce usadil v základní sestavě Herty a zatím vykazuje všechny znaky opravdové posily. Soutěžní debut v Německém poháru proti Bielefeldu ozdobil gólem levačkou na konečných 2:0 2 pro hosty. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud