10. října 2015 • 21:43

Nový partner pro reprezentaci. Pelta podepsal smlouvu s majitelem Slavie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čínská finanční a energetická společnost CEFC, která je novým většinovým vlastníkem Slavie Praha, se stala partnerem fotbalové reprezentace. Firma bude do českého fotbalu investovat ročně desítky milionů korun.



"Je to velice významný moment, protože český fotbal potřebuje finančně posílit. Čína je budoucnost, je to významný signál i pro ostatní firmy," řekl předseda FAČR Miroslav Pelta po podpisu smlouvy s prezidentem CEFC Čchan Čchao-tuo, který dorazil na dnešní utkání evropské kvalifikace na Letné proti Turecku.

"Je to partner, který investuje do českého fotbalu ročně v desítkách milionů korun," dodal Pelta. Podpisu smlouvy se zúčastnil i premiér Bohuslav Sobotka.

Společnost CEFC na začátku září získala šedesát procent akcií ve fotbalové Slavii. Zbylých čtyřicet procent má miliardář a spolumajitel letecké společnosti Travel Service Jiří Šimáně. Noví majitelé získali vršovický klub od bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka.

CEFC investuje v Česku i do oblastí mimo sport. Vstoupila do aerolinek Travel Service, převzala podíl v Pivovarech Lobkowicz Group či mediálních firmách Médea Group a Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa.

Fotbalová reprezentace má nového partnera. Smlouvu za nového majoritního vlastníka Slavie, společnost CEFC, podepsal její prezident Čchan Čchao-tuo
Fotbalová reprezentace má nového partnera. Smlouvu za nového majoritního vlastníka Slavie, společnost CEFC, podepsal její prezident Čchan Čchao-tuo


 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud