Tomáš Podvín
11. listopadu 2015 • 13:49

Zahustel: Zájem ze Slavie a Sparty? Chci dobrý výsledek s Boleslaví

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérovou pozvánku do reprezentace i přes výborné výkony v Mladé Boleslavi vůbec nečekal. „Pořád se mi tomu nechce věřit, ale jsem za to strašně rád,“ tvrdí záložník Ondřej Zahustel. Nejen povolání od Pavla Vrby mu ovšem v posledních týdnech dělá radost. Kolem čtyřiadvacetiletého fotbalisty totiž krouží mimo jiné obě pražská „S“.



V kariéře si prožil své. Ondřej Zahustel měl velké problémy se zraněními, operované má obě kolena, nuceně vynechal minimálně dva roky. „Upřímně, když jsem se dozvěděl o druhém zranění, brečel jsem. Ale na konec jsem nikdy nepomyslel,“ říká. „Teď se mi to snad vrací a nastávají hezké časy,“ dodává.

A skutečně, Zahustel aktuálně patří do smrtící ofenzivy Mladé Boleslavi, která se chlubí bilancí 37 vstřelených branek ve třinácti zápasech Synot ligy. V tomto ohledu v lize nemá konkurenci a zařadila se tak ke kandidátům na titul.

„O titulu se ale s klukama nebavíme. Chceme hrát o evropské poháry, máme teď skvělou partu a šlape to skvěle,“ tvrdí Zahustel. Stejně jako o několik jeho spoluhráčů v čele s Jiřím Skalákem je i o ofenzivního šestigólového záložníka v lize značný zájem. Mluvilo se o Spartě i ambiciózní Slavii.

Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Ondřeje Zahustela na 6:1
Video se připravuje ...

„Vždy jsem se to jen dočetl z médií, já nic konkrétního nevím. Jsem hráč Boleslavi, soustředím se na ni,“ prozrazuje. Pokud si Boleslav skvělou podzimní sezonu v posledních třech zápasech nepokazí a bude stále ve hře o titul, odcházelo by se mu navíc hodně těžko.

„Je hezký, když je moje jméno spojováno s takovými kluby jako je Sparta a Slavia. Kdybychom se ale do konce podzimu udrželi se Spartou a Plzní, určitě bych to rád s Boleslaví dohrál a pokusil se o hezký výsledek. Je to ovšem i věc vedení,“ připouští Zahustel, který má ve středočeském klubu smlouvu do roku 2018.

Výborné podzimní výkony ho každopádně vystřelily do reprezentace, kde nahradil pro přátelská utkání se Srbskem (13.11.) a v Polsku (17.11.) zraněného Matěje Vydru. „Dozvěděl jsem se to v pondělí ráno, byl to pro mě hodně příjemný budíček. Hned jsem volal tátovi, jsem za to strašně rád,“ rozplývá se.

Na srazu ho nečekalo žádné zápisné, stačil už ale promluvit s trenérem Pavlem Vrbou. „Chvíli za mnou byl, prohodili jsme pár slov, ptal se mně, jestli mi nevadí levý záložník. Já jsem typický pravý záložník, ale poslední dobou hodně rotujeme s Jirkou Skalákem v Boleslavi, tak myslím, že mi to nevadí ani na levé straně,“ prozrazuje Zahustel.

A jak se zatím v nové roli reprezentanta cítí? „Dvakrát jsem byl mezi náhradníky, ale těch je vždy hodně, vůbec jsem tomu nevěřil. Hrozně si to užívám. Většinu kluků znám, protože se v lize potkáváme. Nově jsem ale poznal Petra Čecha, Tomáše Sivoka a Michala Kadlece, na ty jsem se těšil,“ zakončuje.

Suchý: Trest je adekvátní, věřím, že mě EURO stát nebude
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud