11. listopadu 2015 • 04:59

Velká šance přichází. SEDM hráčů, kteří potřebují oslnit Vrbu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Zatímco brankář Tomáš Koubek na první start v reprezentaci zatím čeká, Kamil Vacek a Daniel Pudil již zkušenosti majíZatímco brankář Tomáš Koubek na první start v reprezentaci zatím čeká, Kamil Vacek a Daniel Pudil již zkušenosti majíFOTO: Koláž iSport.cz

    Někteří z nich by nebýt zranění v nominaci ani nefigurovali, jiní dostávají šanci po delší době. Na to se už ale nikdo ptát nebude. Trenér české reprezentace Pavel Vrba dá v listopadových přípravných zápasech se Srbskem a v Polsku logicky šanci i neokoukaným tvářím. Pokud chtějí zvýšit své šance na EURO ve Francii, musí zazářit. Kterých fotbalistů se to týká? Podívejte se v článku.

  • Tomáš Koubek

    Startů v reprezentaci: 0

    Jedním z těch, kteří by se měli dočkat prvního startu v reprezentaci, je brankář Liberce Tomáš Koubek. Přestože podává v klubu skvělé výkony a Sparta uvažuje o tom, že si ho už v zimě stáhne, bojuje nejspíš „jen“ o roli trojky. Petr Čech je neohroženou jedničkou a Tomáš Vaclík perspektivní i již dost zkušenou dvojkou. Možnost podívat se do Francie je ale hodně zajímavá a pokud Koubek přesvědčí, mohl by to být jeho případ.

    Olomouc - Liberec: Moulis opět nepřekonal Koubka
    Video se připravuje ...

    Olomouc - Liberec: Koubek vychytal Vašíčka a Liberec nevyužil brejk
    Video se připravuje ...

  • Lukáš Bartošák

    Startů v reprezentaci: 0

    Do nominace se dostal díky zranění Davida Limberského. Nečekaná šance, ale o Lukáši Bartošákovi již trenér Pavel Vrba uvažoval delší dobu. Levý obránce či záložník podává v Liberci stabilně dobré výkony. Potřebuje ale přesvědčit na první pokus, další pozvánky se od jeho výkonu budou odvíjet. Jedničkou na post levého beka by měl být nadále Limberský, ale o jeho náhradníka může být boj.

    Liberec - Mladá Boleslav: Gól Lukáše Bartošáka na 3:2
    Video se připravuje ...

    Superpohár Plzeň - Liberec: Gól Lukáše Bartošáka na 2:1
    Video se připravuje ...

  • Daniel Pudil

    Startů v reprezentaci: 27
    Branky za reprezentaci:

    Na rozdíl od Lukáše Bartošáka již má s reprezentací značné zkušenosti, je ale v dost podobné situaci. Ve Vrbově éře si totiž zatím moc nezahrál, v kvalifikaci o EURO ve Francii zasáhl jen do jednoho zápasu. Po odchodu do druhé anglické ligy se ovšem zase chytil, hraje stabilně a jeho výkony trenérově oku neunikly. Teď má šanci dokázat, že zase může být stabilní součástí týmu.

    Daniel Pudil Daniel PudilFoto twitter.com/@swfc

  • Tomáš Kalas

    Startů v reprezentaci: 2

    Přestože je považovaný za jeden z největších českých talentů a s kapitánskou páskou řídil reprezentační jedenadvacítku, v seniorském týmu má zatím na svém kontě pouze 27 odehraných minut. Naposledy v Nizozemsku navíc naskočil na netradiční pozici pravého záložníka. Tentokrát by měl hrát na svém místě v obraně. V Middlesbrough nastupuje pravidelně, přesto se do nominace dostal až na poslední chvíli. Pavla Vrbu tak musí evidentně ještě přesvědčit.

    Tomáš Kalas Tomáš KalasFoto Reuters

  • Martin Pospíšil

    Startů v reprezentaci: 2

    Na začátku sezony se svezl se špatnou formou Jablonce, v posledních zápasech ho ale zase táhne. První domácí výhru severočeského týmu zařídil právě Martin Pospíšil, když dvakrát krásně asistoval a jednou sám přesně pálil. Jeho perfektní šajtle hodně připomíná Tomáše Rosického. Při jeho absenci a neúčasti Daniela Koláře by mohl Pospíšil ukázat, že dokáže hru tvořit i na reprezentační úrovni.

    Jablonec - Olomouc: Gól Martina Pospíšila na 4:0
    Video se připravuje ...

    Slovácko - Jablonec: Gól Martina Pospíšila na 0:1
    Video se připravuje ...

  • Kamil Vacek

    Startů v reprezentaci: 6

    Pod Michalem Bílkem si reprezentaci okusil, pod Pavlem Vrbou zatím na pozvánku čekal. Po jeho výborných výkonech v polské lize ale přišla. Vacka si v Polsku hodně považují, chtějí ho všechny tamní velké kluby. Fotbalista, který stále patří Spartě, totiž táhne své Gliwice nečekaně za titulem. Pokud má ale mít šanci na EURO, potřebuje se ukázat i pod větším tlakem v reprezentaci. Příležitost určitě dostane.

    Záložník Kamil Vacek se našel, daří se mu v polskému Gliwice, kde je na hostování ze Sparty Záložník Kamil Vacek se našel, daří se mu v polskému Gliwice, kde je na hostování ze SpartyFoto Profimedia.cz

  • Ondřej Zahustel

    Startů v reprezentaci: 0

    Stejně jako Lukáš Bartošák a Tomáš Kalas dostal šanci až po zranění jednoho z původně nominovaných hráčů. I on si o ni ale svými výkony v Mladé Boleslavi říkal. V klubu je nedílnou součástí smrtící ofenzivy, která nasázela v lize už 37 branek. Sám Zahustel jich dal šest. S pozvánkou na EURO to bude mít pochopitelně strašně těžké, ale když přišla šance, může se o to porvat.

    Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Ondřeje Zahustela na 6:1
    Video se připravuje ...

    Mladá Boleslav - Příbram: Gól Ondřeje Zahustela na 2:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud