22. března 2016 • 10:57

Fotbal dnes není důležitý. Belgičané ruší po výbuších v Bruselu trénink

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgická fotbalová reprezentace zrušila po dnešních teroristických útocích na bruselském letišti a v metru plánovaný odpolední trénink, který měl být otevřený pro veřejnost. Přípravné utkání s Portugalskem, které je v Bruselu na programu za týden, zatím odvoláno nebylo, portugalský svaz ale chce o jeho případném zrušení jednat.



"Všichni jsme myšlenkami u obětí. Fotbal dnes není důležitý," uvedli zástupci národního týmu na reprezentačním twitteru. Trénink aktuálního lídra žebříčku FIFA byl naplánován na 16:30 na stadionu krále Baudouina, kde se jako obvykle očekávala velká návštěva fanoušků.

Duel s Portugalskem by měl být příští úterý pro oba týmy přípravou na nadcházející mistrovství Evropy ve Francii. Belgie kvůli terorismu neodehrála ani svůj předchozí duel, utkání se Španělskem se 17. listopadu neuskutečnilo po teroristických útocích v Paříži.

Brusel dnes ráno paralyzovaly dva výbuchy na mezinárodním letišti Zaventem, později se exploze ozvaly i ve stanicích metra. Podle neoficiálních informací si sebevražedné útoky vyžádaly více než dvacet obětí a desítky zraněných. V belgické metropoli momentálně platí nevyšší stupeň teroristické hrozby, veškerá veřejná doprava se zcela zastavila.

V době výbuchů byl na letišti i konžský fotbalista Dieumerci Mbokani, který hraje za Norwich. Bývalý útočník bruselského Anderlechtu podle anglického klubu vyvázl bez zranění, ale je otřesený a zamířil domů k rodině.

Vše o útocích v Bruselu čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud