24. března 2016 • 22:32

Turci přípravu před EURO zvládli, porazili Švédsko 2:1

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédští fotbalisté před úterním zápasem s českou reprezentací podlehli v přípravě 1:2 v Turecku, které bude soupeřem výběru Pavla Vrby na mistrovství Evropy ve Francii. Zápas v Antalyi rozhodl dvěma góly útočník Besiktase Istanbul Cenk Tosun. Španělé, kteří budou prvním českým soupeřem na Euru, remizovali v Itálii 1:1. Porážku hostů odvrátil v 70. minutě Aritz Aduriz.



Při svém šestém reprezentačním startu Tosun otevřel skóre utkání ve 32. minutě, když na něho prodloužil míč hlavou Tufan a čtyřiadvacetiletý rodák z německého Wetzlaru poslal míč nekompromisní střelou do sítě.

V 52. minutě měl Tosun šanci po centru z levé strany, na který švédský gólman Olsen nedosáhl, zakončit do prázdné branky, ale minul ji. Hostům se povedlo vyrovnat ze standardní situace, kterou zakončil obránce Krasnodaru Granqvist. Nerozhodný stav vydržel jen chvíli. V 81. minutě rozehráli standardní situaci svěřenci Fatiha Terima a Tosun dal hlavou svůj třetí gól v národním týmu. Vzápětí ho kouč vystřídal.

Turecký celek prodloužil svou neporazitelnost už na dvanáct zápasů. Švédové, kteří se na letošní Euro probojovali z baráže, nastoupili bez kanonýra Zlatana Ibrahimovice a prohráli poprvé po šesti zápasech.

Španělští fotbalisté usilovali o osmé vítězství za sebou, ale v Udine od 68. minuty prohrávali. Po šesti zápasech s čistým kontem překonal jejich obranu Lorenzo Insigne, který po rychlém protiútoku poslal míč skluzem za brankáře Davida De Geu. Hostům se povedlo bleskově vyrovnat. Po standardní situaci z levé strany Gianluigi Buffon vyrazil hlavičku, ale na Adurizovu dorážku už nestačil. Útočník Bilbaa tak oslavil v 35 letech při svém druhém reprezentačním startu premiérový gól. Pozvánku do národního mužstva si vysloužil šest let po svém debutu díky výborné formě v La Lize, v níž je se 17 zásahy nejlepším španělským střelcem.

Dánsko zdolalo v severském derby Island 2:1 díky dvěma trefám útočníka FC Kodaň Nicolaie Jörgensena. Pro Island, který skončil v kvalifikaci na ME ve skupině A druhým za českým týmem, to byla třetí porážka za sebou. V lednu prohrál v přípravě se Spojenými arabskými emiráty a USA.

Turecko - Švédsko 2:1 (1:0)
Branky: 32. a 81. Tosun - 74. Granqvist.

Sestavy:
Turecko: Babacan - Gönül, Balta (38. Calik), Topal, Erkin - Inan, Tufan (90.+4 Söyüncü), Özyakup (62. Potuk), Turan (90.+1 Sahan), Sen (65. Frei) - Tosun (82. Malli). Trenér: Terim.

Švédsko: Olsen - Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson - Durmaz (46. Larsson), Ekdal (81. Hiljemark), Kallström (71. Wernbloom), Zengin (62. Forsberg), Guidetti (62. Kujovic), Berg. Trenér: Hamrén.

Estonsko - Norsko 0:0

Řecko - Černá Hora 2:1 (0:0)
Branky: 54. Tzavellas, 63. Karelis - 56. Tomaševič.

Herning: Dánsko - Island 2:1 (0:0)
Branky: 50. a 54. Jörgensen - 90. Traustason.

Ukrajina - Kypr 1:0 (1:0)
Branka: 40. Stěpaněnko.

Itálie - Španělsko 1:1 (0:0)
Branky: 68. Insigne - 70. Aduriz.

Sestava Španělska: De Gea - Juanfran (82. Alba), Pique, Ramos (46. Nacho), Azpilicueta - Fábregas, San José, Thiago (61. Isco), Mata (46. Koke) - Aduriz (72. Silva), Morata (87. Paco Alcacer). Trenér: Del Bosque.

Wales - Severní Irsko 1:1 (0:0)
Branky: 89. Church z pen. - 69. Cathcart.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud