25. března 2016 • 08:57

Tisk chválí Skoty: Češi mají štěstí, že na EURO nebude náš brankář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britská média po nečekané výhře skotských fotbalistů v přípravě nad Českou republikou 1:0 ocenila především výkon brankáře Allana McGregora. Pochvaly se dočkal i trenér Gordon Strachan, který na rozdíl od svého předchůdce Craiga Leveina při poslední návštěvě Prahy nastoupil k utkání se dvěma útočníky.



"Češi míří na mistrovství Evropy, kde na ně čekají Španělsko, Chorvatsko a Turecko, naštěstí pro trenéra Pavla Vrbu nebude za ani jeden tým chytat McGregor," napsal Daily Mail. "Skotsko sice sklidilo posměch za růžové dresy, zaujalo však jinak - překvapivým výsledkem," dodal.

Server Scotsman zase srovnal čtvrteční zápas s posledním vystoupením v Praze v kvalifikaci mistrovství Evropy před šesti lety. "Je neuvěřitelné, jaký rozdíl udělá hra s útočníkem. Naposledy to bylo devadesát minut trápení a utrpení v rozestavení 4-6-0, teď Skotům stačilo deset minut na to, aby se ujali vedení nad týmem, který je v pořadí FIFA o dvacet míst výš než oni," uvedl.

Michal Kadlec, Tomáš Sivok a Pavel Kadeřábek po prohraném duelu se Skotskem
Michal Kadlec, Tomáš Sivok a Pavel Kadeřábek po prohraném duelu se Skotskem

"Byla to však obrana, kde Skotsko excelovalo. Dalo tak fanouškům naději, že až začne kvalifikace o postup na světový šampionát v Rusku, bude možná všechno probíhat jinak než obvykle," připomněl neúspěch v bojích o Euro ve Francii, ve kterých Skotsko prohrálo například s Gruzií.

Strachanovu volbu rozestavení ocenil i Daily Record. "Skotsko nastoupilo v Praze v otřesných růžových dresech, ale to nebylo to jediné, čím zaujalo. Strachan poslal na hřiště o dva útočníky víc než Levein před šesti let," napsal list.

Kadlec: Takový zápas nás na EURO nečeká
Video se připravuje ...

Darida: Z atmosféry jsem smutný, ale ani my jsme lidem nepomohli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud