Karel Häring
28. března 2016 • 14:10

Švédský kouč Hamrén o českém týmu: Dobrá obrana, ještě lepší útok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE STOCKHOLMU | Porážka se Skotskem? Pro švédského trenéra Erika Hamréna není čtvrteční výsledek (0:1) důvodem ke ztrátě respektu vůči týmu Pavla Vrby. „Ten zápas si zasloužili Češi vyhrát,“ je přesvědčen kouč.



Švédsko prohrálo svou první březnovou přípravu v Turecku 1:2, ovšem proti Česku by měla v úterý nastoupit silnější jedenáctka, v čele se Zlatanem Ibrahimovicem.

Útočník Paris St. Germain dopoledne trénoval s mužstvem na trávníku nádherného stadionu Friends Arena. Když kouč Erik Hamrén ukončil přípravu, charismatický bombarďák ve svítivém triku pomalu zamířil k tunelu vedoucímu ke kabinám a ještě naposledy si vystřelil.

Ze stolku, na kterém leželo občerstvení, včetně banánů či kiwi, stojícím nedaleko postranní čáry, si vzal kelímek s mléčným nápojem, napil se a vyrazil do kabiny.

Vladimír Darida by měl být oporou týmu během zápasu proti Švédsku
Vladimír Darida by měl být oporou týmu během zápasu proti Švédsku

Nejlepší střelec v historii švédské reprezentace se evidentně nachází v dobrém rozmaru, což potvrdil i Hamrén. „Když jej sledujete v tréninku, vypadá velice dobře,“ uvedl. Ibrahimovicovi určitě prospěla pauza, kterou mu dal.

Pro zápas s Čechem s ním kouč počítá a věří, že přinese to, co v předchozích zápasech – góly. Zároveň ale počítá s tím, že jeho tým čeká ostrý test. „Češi mají opravdu kvalitní tým, který vyhrál svou kvalifikační skupinu. Doma prohráli poprvé, až když měli jistou kvalifikaci na EURO,“ připomněl výsledek s Tureckem.

„Podle mého názoru jsou Češi dobří v defenzivě, ale musím přiznat, že mě zaujala hlavně ofenziva. Viděl jsem jejich zápas se Skotskem, zasloužili si vyhrát, měli dost šancí,“ prohlásil Hamrén.

Pod jeho vedením Švédsko skončilo v kvalifikační skupině v boji o EURO 2016 na třetím místě za Rakouskem a Ruskem, v baráži porazil Dánsko. Na šampionátu se „Tre Kronor“ střetnou ve skupině s Irskem, Itálií a Belgií.

Krejčí: Moje forma? Pracuju pro tým, nic jsem nezměnil
Video se připravuje ...

Ibrahimovic? Bylo by lepší, kdyby odpočívatl, říká Kolář
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud