10. června 2016 • 10:38

Uruguay na Copě Américe končí, Suárez bušil do lavičky a řval na kouče

Autor: ČTK, iSport.cz, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Uruguaye skončí na výroční Copě América už ve skupině a 16. titul nezískají. Nejúspěšnější tým v historii šampionátu prohrál i druhý zápas a do čtvrtfinále postoupil nečekaně jeho přemožitel Venezuela, která poprvé ve stoleté historii turnaje zvítězila dvakrát za sebou. Jistou účast ve vyřazovací fázi má ze skupiny C po výhře nad Jamajkou už také Mexiko.



Uruguay, jejíž zraněná hvězda Luis Suárez zůstala opět jen na lavičce, v úvodním zápase podlehla Mexiku 1:3 a ve čtvrtek nestačila ve Filadelfii ani na Venezuelu.

Zápas rozhodl ve 36. minutě José Rondón, který jako první venezuelský hráč skóroval na třech jihoamerických šampionátech. Útočník West Bromwiche dorazil do sítě střelu Alejandra Guerry z velké dálky, kterou brankář Fernando Muslera vyrazil jen na břevno.

V závěru mohl aspoň vyrovnat Edinson Cavani, ale ve velké šanci netrefil branku. "Jsem nemile překvapen. Většina mých hráčů nezahrála dobře," řekl trenér Uruguaye Oscar Tabárez. "Uruguay, kterou jsme viděli dnes, má daleko do formy, v níž ještě nedávno hrála," dodal.

VIDEO: Luis Suárez situaci poněkud neustál

Emoce nezvládla barcelonská hvězda Luis Suárez, který byl připraven na lavičce náhradníků, trenér ho však do utkání ani přes nepříznivý vývoj neposlal. Když kouč uruguayského týmu Oscar Tabárez ignoroval devětadvacetiletého útočníka i při třetím a posledním střídáním, došly Suarezovy nervy.

Zahodil dres po náhradníky, vystartoval z lavičky a křičel na trenéra. Vše završil vzteklým úderem do konstrukce ohraničující prostor pro střídající hráče a realizační tým. Útočník Barcelony nenastoupil od začátku zápasu z důvodu lehčího zranění, před utkáním se však rozcvičoval a vše nasvědčovalo tomu, že by mohl naskočit. Dle vzteklých reakcí si to myslel i samotný Suárez, kouč však byl jiného názoru.

"Suárez není připraven hrát, ale to je otázka spíše pro lékaře. Je mi jasné, že se mu nelíbilo, že jsem ho nenasadil, ale nic mi k tomu neřekl. Nechci, aby hráli hráči, kteří nejsou zcela připraveni," uzavřel debatu uruguayský kouč.

Mexiko si poradilo s Jamajkou

Mexičané porazili před více než 83 tisíci diváky Jamajku 2:0, o góly se postarali v 18. minutě Javier Hernández a deset minut před koncem zápasu jeho náhradník Oribe Peralta. Pro "Chicarita" to byla 45. branka za národní tým a na mexického rekordmana Jareda Borgettiho ztrácí už jen jediný zásah.

Mexiko zvítězilo i v desátém zápase v řadě pod vedením kolumbijského kouče Osoria, šňůru zápasů bez prohry natáhlo už na 21. Hořkost porážky poznali Mexičané naposledy na loňské Copě América, kde nepostoupili ze skupiny.

"Zabrali jsme ve správnou chvíli. Tento tým má osobnosti i charakter," řekl mexický brankář Guillermo Ochoa, jenž se blýskl několika povedenými zákroky. "Teď nás čeká Venezuela, což bude těžký soupeř. Musíme dál tvrdě pracovat, abychom se dostali co nejdál," doplnil Ochoa.

Výsledky:

Skupina C:

Venezuela - Uruguay 1:0 (1:0)
Branka: 36. Rondón.

Mexiko - Jamajka 2:0 (1:0)
Branky: 18. Hernández, 81. Peralta.

1. Mexiko 2 2 0 0 5:1 6
2. Venezuela 2 2 0 0 2:0 6
3. Uruguay 2 0 0 2 1:4 0
4. Jamajka 2 0 0 2 0:3 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud