18. srpna 2016 • 05:00

Jarolím oživuje reprezentaci. Vyhlédl si Černého, Schicka i Malinského

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Transfuze národního týmu se dokončuje, během několika dní představí trenér Karel Jarolím svou první nominaci. A podle informací deníku Sport by se v ní mohla objevit nová krev, tedy překvapivá a neotřelá jména. Jedná se například o Václava Černého, Jana Chramostu či Tomáše Malinského.



Jak Sport zjistil, Karel Jarolím se zajímá o nový okruh hráčů. A to nejen z důvodu, že hned několik opor ukončilo po EURO reprezentační kariéru. Mužstvo chce přetvořit k obrazu svému, a proto se v jeho širší nominaci objevují celkem neohraná jména.

O koho jde? Šanci dostane útočník italské Sampdorie Patrik Schick, který měl blízko i k nominaci na evropský šampionát do Francie. Patrně se vrátí i dvojice z dánského Midtjyllandu Filip Novák a Václav Kadlec.

Mezi dalšími zvažovanými adepty jsou Jan Chramosta, kterého Jarolím trénoval v Mladé Boleslavi, či překvapení úvodu ligy Tomáš Malinský z Hradce Králové. Přemýšlí se rovněž o Václavu Černém, kolem něhož byl před EURO velký humbuk. Jenže talentovaný fotbalista Ajaxu v nové sezoně prakticky nehraje, všehovšudy nasbíral tři minuty. Mnohdy chybí i na lavičce náhradníků.

Poněkud zvláštní je, že v širší nominaci (zatím) chybí útočník Tomáš Necid. Podle zdrojů Sportu byl turecký klub Bursaspor oficiálně kontaktován Fotbalovou asociací ČR jen ohledně stopera Tomáše Sivoka. V Necidově případě však může pozvánka ještě dorazit.

Bohemians - Hradec Králové: Gól! Tomáš Malinský po sólu zvyšuje na 3:0 pro Hradec
Video se připravuje ...

Nutno totiž pamatovat, že ze širší nominace mohou hráči jak vypadávat, tak do ní naopak přibývat. To v praxi znamená, že v konečném výčtu se překvapivá jména objevit mohou, ale nemusí.

Co Jarolímovi neusnadňuje práci, je fakt, že na testování nemá moc času, konkrétně jediný přípravný zápas s Arménií ve středu 31. srpna. Ovšem už 4. září národní tým vstoupí do kvalifikace o mistrovství světa domácím utkáním proti Severnímu Irsku. Tudíž nominace, která bude představena zřejmě na začátku příštího týdne, bude společná pro oba duely.

Zužovat ji bude nový reprezentační kouč společně se svými asistenty, kterými se na devětadevadesát procent stanou Boris Kočí, Jarolímův dosavadní asistent v Mladé Boleslavi, a lodivod Bohemians 1905 Miroslav Koubek. „Je pravda, že jsem oslovil ředitele Bohemky pana Jakubowicze,“ řekl klubovému webu manažer reprezentace Jaromír Šeterle. „Oficiálně ale potvrdíme jména až příští týden na tiskové konferenci.“

Realizační tým dozná změn i na jiných postech. Spekuluje se například, že skončí dlouholetý masér a bavič kabiny Eduard Poustka.

Koho také zahrnul Jarolím do širší nominace:

Václav Kadlec (Midtjylland, útočník)

Patrik Schick (Sampdoria, útočník)

Václav Černý (Ajax Amsterdam, záložník/útočník)

Jan Chramosta (Mladá Boleslav, útočník)

Tomáš Malinský (Hradec Králové, záložník)

 

Mladá Boleslav - Liberec: Chramosta zkompletoval hattrick!
Video se připravuje ...

Patrik Schick se po zápase s Lionelem Messim vyfotil
Patrik Schick se po zápase s Lionelem Messim vyfotil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud