30. srpna 2016 • 11:37

Nová éra reprezentace: Jarolím změnil jídelníček a zavedl měření tuku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová kapitola startuje. Ale na rozkoukávání a postupné seznamování s novinkami není čas. Tohle je totiž reprezentační „rychlosraz“. Včera se tým poprvé sešel pod vedením Karla Jarolíma a ode dneška za pět dní jej čeká první ostrý zápas se Severním Irskem. Některé změny hráči zaznamenali už první den, například v jídelníčku.



Asi nejvíc novinek čekalo na kuchaře Rudolfa Jurigu. Dokonce se NH hotelem, v němž jsou hráči jako tradičně ubytováni, nesl žert, že neví, co bude vařit, protože trenér Karel Jarolím z jídelníčku leccos proškrtal.

Zmizel rostbíf i vajíčka. Naopak ti, co znají Jarolíma ze Slavie, vědí, že se do popředí dostane například červená řepa. A samozřejmě přírodní kuřecí plátek, losos, těstoviny či rýže. A minimum omáček. „Já mám řepu rád,“ smál se Vladimír Darida . Pro něj to až tak velká změna nebude, jelikož musí dodržovat bezlepkovou dietu.

I on se ale včera večer po tréninku zúčastnil přednášky výživového poradce, který dorazil za hráči na osvětu. A dneska má dojít k vážení a měření podkožního tuku.

První Jarolímův trénink spláchl déšť. Hráči si ale užili i vodní lachtany
Video se připravuje ...

Všechno musí proběhnout ve zrychleném režimu. Jarolímovi předchůdci Michal Bílek či Pavel Vrba měli na přípravu na první soutěžní zápas od úvodního setkání s týmem deset měsíců, respektive sedm. Exboleslavský trenér má sedm, ovšem dnů. „Do prvního kvalifikačního zápasu je to opravdu krátká doba, i když reprezentační srazy jsou vždycky krátké. Ale je jasné, že těch přáteláků bylo víc. O to víc se musíme soustředit na věci při tréninku, abychom byli schopni to co nejvíce prodat,“ řekl Darida.

Moc jich ovšem nebude. Včera musela většina hráčů absolvovat klasickou pozápasovou přípravu, jelikož o víkendu nastupovala za své kluby. I proto to nebyl žádný „záhul“. Trénink navíc znepříjemnil hustý déšť a podmáčený terén, kvůli čemuž se hráči rozcvičili improvizovaně v útrobách strahovského stadionu.

Po příchodu na hřiště se tým rozdělil na dvě poloviny. Jedna, jež byla složena právě z hráčů, kteří v neděli hráli, lehce vyklusávala za dozoru kondičního trenéra. Ta druhá trénovala rychlé přihrávky na jeden dotek s dvěma balony a přesunem v prostoru mezi umělými panáky. Následně se přešlo na cvik s krátkými narážečkami.

Nový kouč reprezentace Karel Jarolím se stopkami v ruce sleduje první trénink svých svěřenců
Nový kouč reprezentace Karel Jarolím se stopkami v ruce sleduje první trénink svých svěřenců

Příprava pokračuje dnes, ovšem rovnou už předzápasovým tréninkem na přátelský duel s Arménií. A do nedělního zahajovacího utkání se Severním Irskem toho Jarolím s týmem taky nestihne příliš secvičit. „I tak se toho dá stihnout hodně. Zaměříme se na útočnou i obrannou fázi, do toho se přidá video. Trenér to do nás bude chtít dostat co nejdřív, pak záleží jen na nás, jestli to přeneseme i na hřiště,“ uvedl Darida.

Záložník Herty Berlín se chystá už na svůj čtvrtý kvalifikační cyklus. Dva z nich, kdy se bojovalo o EURO, skončily úspěchem, bitva o mistrovství světa se nepovedla. Jak by vypadal ideální průběh skupiny o start na MS v Rusku? „Nejspokojenější bych byl, kdybychom postoupili z prvního místa. Ale pokud nám to vyjde i z druhého, budeme rádi.“ Všichni v týmu vědí, že cesta přes Německo, favorita skupiny, bude těžká. S ostatními si Češi nesmějí dovolit ztráty. Především doma.

Darida: Nováčci v reprezentaci? Čerstvá krev vždycky pomůže
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud