Jonáš Bartoš
29. srpna 2016 • 18:40

Jarolímovi s reprezentací chybí čas. První trénink komplikoval déšť

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava české fotbalové reprezentace na světovou kvalifikaci probíhá v obrovském časovém presu. Po pondělním srazu, prvním pod novým koučem Karlem Jarolímem, šlo mužstvo poprvé trénovat. Podvečerní přípravu na Strahově však komplikoval silný déšť. Hráči, kteří ze sebe dostávali únavu z víkendových zápasů, strávili na podmáčeném trávníku minimum času.



První reprezentační trénink Karla Jarolíma probíhal v mírném tempu. Hráči spíš vyběhávali únavu z víkendových zápasů. Parta, co v neděli zasáhla do mistrovských zápasů v klubech, se na trávníku jen lehce vyklusala a jinak byla schovaná v útrobách strahovského stadionu.

„Byli jsme trošku překvapení. Celý den bylo celkem příjemně na trénink, nepanovalo žádné vedro. Ale co se spustila ta průtrž, ta dokonce ještě zesílila, když jsme vylezli ven, nebesa se zlobila. Začalo nám to hůř, tak snad je to signál, že bude lépe,“ popsal Jarolímův asistent Boris Kočí.

Hřiště zkrápěl prakticky celou dobu silný déšť. Jako první šli ven gólmani. Trojice Tomáš Vaclík , Tomáš Koubek a Jaroslav Drobný si z horšího počasí hlavu nedělala. Brankáři padali na podmáčený trávník a dávali si slušně do těla.

První Jarolímův trénink spláchl déšť. Hráči si ale užili i vodní lachtany
Video se připravuje ...

Jarolímovi „muži z pole“ s nástupem na trávník naopak nespěchali. Rozcvičku zvládli na atletické dráze uvnitř stadionu, deštivému počasí se snažili co nejdéle vyhýbat.

Ti, co v neděli zasáhli do výraznější části zápasů v klubech, poté jen vyklusávali a dostávali z nohou únavu. Všichni ale v dobré náladě, pobyt na hřišti si zpestřili padáním na deštivý trávník a předváděním lachtanů.

Existovala dokonce varianta, že reprezentanti na trávník vůbec nepůjdou. „Samozřejmě jsme to zvažovali. Kdyby hřiště bylo pod vodou a balon se tam zasekával, byli jsme připravení, že bychom udělali trénink tady v tunelu, Strahov tohle nabízí. Chtěli jsme se ale dostat na hřiště, čekali jsme do poslední chvíle a nakonec se to umoudřilo,“ přiblížil Kočí.

Nový tým nemá čas

„Trénink trval zhruba hodinku. Kluci se trošku provětrali, proběhli a zpotili, aby se dostali z únavy. Nakonec to splnilo účel.“

Na nějaké sehrávání nového týmu, kde už chybí řada opor z minulých let, nebude téměř žádný prostor. V úterý je v plánu předzápasový trénink, ve středu v Mladé Boleslavi přípravný duel s Arménií, ve čtvrtek pozápasový trénink, v sobotu pak už příprava na nedělní vstup do kvalifikace na světový šampionát se Severním Irskem na Letné.

Karel Jarolím na prvním tréninku s českými reprezentanty, který jim v Praze výrazně ztížil silný déšť a bouřka
Karel Jarolím na prvním tréninku s českými reprezentanty, který jim v Praze výrazně ztížil silný déšť a bouřka

Prostor na nějaké větší nacvičování nových herních variant tedy zbývá jen v pátek. „Večer zasedneme a budeme řešit náplň na zítra. Čas je omezený, všechno se nestihne. Něco bude na hřišti, něco ukážeme na videu, budeme to mixovat,“ přiblížil Kočí.

„Není čas na nic, Ve středu hrajeme a nemáme ani pořádný trénink, Bude to spíš technicko-taktické, nesmíme promrhat ani vteřinu. Bude to o nácvicích a podobných věcech.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud