27. září 2016 • 13:13

Odvolá Anglie trenéra? Allardyce radil, jak obejít pravidla o přestupech

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Anglií otřásá prvotřídní skandál! Deník Daily Telegraph přinesl nahrávku, na níž reprezentační kouč Sam Allardyce slibuje reportérům vydávajícím se za zástupce společnosti z Dálného Východu, že zná způsob, jak vyzrát na přestupová pravidla ohledně vlastnictví hráčů třetí stranou. Fotbalová asociace už zahájila vyšetřování, v ostrovních médiích sílí výzvy, aby Allardyce u národního týmu skončil.



Šťastné vítězství na Slovensku 1:0 na začátku kvalifikace MS 2018 a dál…? Už možná nic. Allardyce je na pranýři kvůli nahrávce, která vznikla v srpnu. Reportérům britského deníku v přestrojení řekl o tom, že zná způsob, jak obejít pravidla zakazující vlastnictví hráčů třetí stranou, která platí v Anglii už od roku 2008, od roku 2014 jsou zakázána celosvětově.

„Není to problém, znám agenty, kteří to dělají pořád,“ pronesl Allardyce na nahrávce. Bývalý prezident UEFA Michel Platini označil tuto formu vlastnictví přestupových práv, do kterých jsou kromě klubů zataženi ještě další investiční subjekty, za „otroctví“. Tato forma vlastnictví vyvolávala otázky, zda hráč hraje stále za svůj klub, nebo za své investory, kteří se ho snaží zhodnotit na přestupovém trhu.

Allardyce jednal také o tom, že by za firmu z Blízkého Východu vystupoval na různých akcích za 400 tisíc liber. „Všechno musí být schválené Fotbalovou asociací,“ uvedl.

Bookmakeři už tipují, kdo přijde místo Allardyce

Anglickému trenérovi nepomohou ani nelichotivé zmínky o jeho předchůdcích u reprezentace. Roye Hodgsona, který vedl Anglii ještě na EURO 2016, nazval „Whoyem“, asistent Gary Neville si prý zasloužil, aby mu Hodgson řekl, „ať si sedne a sklapne.“ Allardyce kromě toho kritizoval záměry Fotbalové asociace na rekonstrukci stadionu Wembley za 870 milionů liber.

Jak je velká pravděpodobnost, že skončí ve funkci? Podle britských komentátorů záleží na tom, jak velká pochybení se mu prokáží. „Očekávali bychom, že v případě vyšetřování tak závažných obvinění pozastaví takovým osobám výkon jejich funkce,“ vyzývá britská pobočka Transparancy International. Deník The Times již informuje, že Allardyceův konec ve funkci se blíží.

Signálem, že jsou tyto informace pravdivé, mohou být i kurzy sázkových kanceláří na nového trenéra anglické reprezentace. V jejich čele je Alan Pardew z Crystal Palace.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud