13. listopadu 2016 • 18:49

Anglie má hrdinu. Hráči se přimlouvají za dočasného trenéra

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál derby, zůstane na střídačce? Gareth Southgate si třígólovým vítězstvím nad Skotskem řekl o to, aby se z prozatímního kouče anglického národního mužstva stal stálým hlavním trenérem. Hráči za tenhle krok po utkání mohutně lobbovali.



Anglii dovedl k nejvyššímu triumfu nad Skotskem (3:0) za posledních 41 let, přesto Gareth Southagate neví, jestli se v úterním přípravném utkání se Španělskem nerozloučí s místem reprezentačního velitele.

Jeho dočasný záskok za Sama Allardyceho, kterého smetl z křesla hlavního kouče anglického národního celku korupční skandál, totiž právě tento den vyprší. Co bude dál? O tom rozhodne vedení Anglické fotbalové asociace.

„Já jen můžu říct, že jsem čas v pozici hlavního kouče reprezentace Anglie miloval a mám rád odpovědnost,“ pravil Southgate.

Bývalý kouč Midlesborough má za sebou tři kvalifikační zápasy, na které měl mandát. Zdolal povinně Maltu 2:0, ve Slovinsku mu bezbrankovou remízu vychytal brankář Joe Hart a Skotsko deklasoval 3:0. Tahle kanonáda rozjela kampaň za jeho setrvání na anglické střídačce.

Angličtí fotbalisté slaví branku v derby proti Skotsku
Angličtí fotbalisté slaví branku v derby proti Skotsku

„Měl by dostat džob hlavního trenéra anglické reprezentace nastálo,“ řekl jasně kapitán Wayne Rooney . „Udělal všechno, co mohl. A jsem si jistý, že je to favorit na tohle místo.“

Stoper Gary Cahill připojil: „Gareth je bývalý anglický reprezentant, byl na velkých turnajích. Má zkušenosti a ví, pod jakým tlakem jsou hráči, kteří obléknou anglický dres. Pod jeho vedením spějeme pomalu, ale jistě tam, kde bychom chtěli být.“

Paul Hayward, komentátor deníku The Telegraph, to vidí jednoznačně. „Jedině porážka 0:10 v utkání se Španělskem by mohla zabránit jeho setrvání na lavičce.“

Bookmakeři sázkových kanceláří se na to dívají stejně. I pro ně je Southgate největší favorit v bitvě o prestižní fotbalové křeslo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud