16. října 2017 • 14:44

Obrat po kritice. Jarolím jednal s Berbrem, zůstává pro další kvalifikaci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí dopoledne proběhla schůzka mezi reprezentačním trenérem Karlem Jarolímem a vedením FAČR. Z následného vyjádření obou stran vyplývá, že zkušený kouč dostal důvěru k setrvání ve funkci i pro následnou kvalifikaci na mistrovství Evropy 2020. S místopředsedou FAČR Romanem Berbrem si vyříkal jeho ostrou kritiku z minulého týdne a dohodli se na pokračování spolupráce, kterou požadoval i výkonný výbor FAČR.



Jarolím, jenž vede národní tým od loňského srpna, má podepsanou smlouvu do konce kvalifikačního cyklu na ME 2020 s tím, že v létě 2018 se dá předčasně ukončit.V pondělí se ale Jarolím s Berbrem dohodli, že smlouva bude ze strany FAČR dodržena až do konce.

Do smlouvy Jarolím dostane sportovní cíle, ty mu však stanoví až nové vedení FAČR, které vzejde z valné hromady 12. prosince v Nymburku. K jednání o cílech dojde až po losování Ligy národů 24. ledna. Minulý týden mu chtěl výkonný výbor dát do smlouvy, že musí vyhrát svou skupinu Ligy národů a postoupit na Euro 2020.

Jednašedesátiletý kouč zároveň Berbra ujistil o maximální nezávislosti reprezentační nominace na vůli agentů, o které Berbr minulý týden pochyboval.

Jarolím u reprezentace zůstal, Berbr ale přednesl ostrou kritiku
Video se připravuje ...

"Bylo potřeba si některé věci s trenérem Jarolímem jasně vyříkat, což se myslím povedlo. Karel pochopil, že nám jde o stejnou věc, a že sportovní cíle pro jakéhokoliv trenéra musí být jasně předem definovány," uvedl Berbr. "V tuto chvíli, těsně před fotbalovými volbami, je samozřejmě smysluplné, aby o přesné definici těchto cílů rozhodlo až nové vedení FAČR."

K celé situaci podal komentář i trenér Jarolím. "Osobní schůzka byla po událostech posledních dnů nutností a já jsem rád, že k ní došlo velmi rychle," ocenil. "Schůzka to byla intenzivní a je dobře, že obě strany mluvily otevřeně. Vyjasnili jsme si vzájemná stanoviska i budoucí komunikaci. Všichni chceme úspěch pro český fotbal a já věřím, že současný reprezentační tým na něj může dosáhnout," dodal v tiskovém prohlášení.

Berbr Jarolíma ostře kritizoval před novináři minulé úterý po zasedání Výkonného výboru FAČR, kde se řešily výkony reprezentace v uplynulé kvalifikaci a pozice stávajícího trenéra. 

"Za sebe cítím velké zklamání, že jsem jakékoli výtky neslyšel osobně a nemohl na ně reagovat," uvedl Jarolím. "Myšlenky člověka napadají všelijaké. Nechci však končit v této atmosféře, bez osobního vyslechnutí argumentace vedení FAČR. Chci mít možnost obhájit svoji práci, svoje lidi," připustil.

Má budoucnost u reprezentace? Nerad odcházím od rozdělané práce, říká trenér Jarolím
Video se připravuje ...

14 zápasů, 6 výher, 4 remízy, 4 prohry. Podívejte se na bilanci Karla Jarolíma u reprezentace
Video se připravuje ...

ANKETA mezi redaktory Sportu: Je správné, že Jarolím zůstává u reprezentace?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud