14. října 2018 • 19:11

Šok na Slovensku! Po prohře s Čechy rezignoval kouč Kozák

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenské fotbalisty už nevede Ján Kozák. Čtyřiašedesátiletý trenér skončil na vlastní žádost den po prohře 1:2 s českým týmem v Lize národů. Slovenský fotbalový svaz o tom informoval na svém webu s tím, že v úterním přípravném utkání ve Švédsku povede tým asistent Štefan Tarkovič. 



Informaci jako první přinesl server iDnes.cz, potvrdily jej i zdroje iSport.cz na Slovensku. Za odchodem Kozáka mají stát neshody uvnitř týmu. Už po prohraném zápase s Čechy byl ke svým svěřencům velmi kritický. „Lobotka hrál špatně, ani Milan Škriniar nezahrál dobře. Buďme objektivní, hodně se mluví o milionech, ale je třeba to ukázat na hřišti,“ řekl.

"S trenérem jsme se na jeho žádost dohodli na ukončení spolupráce," uvedl předseda slovenského svazu Ján Kováčik. "Jde o nečekané rozhodnutí, takže se situací budeme zabývat až po návratu ze Švédska," přidal na adresu kouče, který měl podepsanou smlouvu až do konce kvalifikace o postup na Euro v roce 2020.

Kozák přišel k reprezentaci v létě 2013 a stal se nejdéle působícím trenérem na její lavičce. Jako první dokázal dovést Slovensko na mistrovství Evropy, kde před dvěma lety jeho tým skončil v osmifinále. V Lize národů však Slováci prohráli oba dosavadní zápasy.

"V čase nástupu k týmu byl v nelehké situaci a se slovenskou reprezentací odvedl výbornou práci," uvedl Kováčik. "Vytvořil tým, jenž dosáhl řady vynikajících výsledků, kterými se zapsal do historie našeho fotbalu. Děkuji mu za pět a půl roku práce ve prospěch slovenského fotbalu," dodal.

Slovensko v 54 zápasech pod Kozákovým vedením 29 utkání vyhrálo, desetkrát remizovalo a 15 prohrálo s celkovým skóre 80:48.

Dočkal: Prostoru pro zlepšení je pořád dost. Páska? Něco speciálního
Video se připravuje ...

Schick srazil Slováky: Jsem teď rád za každý gól, říká
Video se připravuje ...

Dočkal je z nás nejlepší, zářil střelec Krmenčík po výhře nad Slováky
Video se připravuje ...

Dokonalé střídání! Kéž by to šlo vždy tak naplánovat, lebedil si Šilhavý zásahy Krmenčíka se Schickem
Video se připravuje ...

Hvězda Neapole Marek Hamšík: Češi byli efektivnější!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud