14. ledna 2019 • 21:45

Trenér Soukup slaví s Bahrajnem postup ze skupiny. Byl u toho i Júsuf

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bahrajnu s českým trenérem Miroslavem Soukupem si zajistili na poslední chvíli účast v osmifinále mistrovství Asie. Ve svém závěrečném utkání v základní skupině A porazili Soukupovi svěřenci díky gólu z pokutového kopu v nastavení 1:0 Indii a v konečné tabulce obsadili třetí postupovou příčku.



Po úvodní remíze 1:1 s pořádajícími Spojenými arabskými emiráty a následné porážce 0:1 s Thajskem potřebovali Bahrajnci nad Indií zvítězit. Bezgólový stav je však dlouho odsuzoval k poslední příčce a tedy i brzkému konci na turnaji. Zlomit nepříznivý stav nepomohl ani útočník pražských Bohemians Júsuf Hilál, kterého poslal Soukup na hřiště na poslední půlhodinu.

V první nastavené minutě ale dostal tým z Perského zálivu šanci kopat penaltu za faul a Džamál Rašíd nezaváhal. Zajistil tak svému týmu první výhru na turnaji a tím i postup do osmifinále, neboť zisk čtyř bodů Bahrajnu garantuje, že se vejde mezi čtyři nejlepší mužstva z třetích míst.

Jako vítěz skupiny jdou dál Spojené arabské emiráty, jež v souběžně hraném utkání remizovaly s Thajskem.

Bezprostředně po porážce znamenající vyřazení odstoupil od reprezentace Indie anglický kouč Stephen Constantine. Jednalo se už o třetí trenérskou změnu během turnaje a druhou v této skupině. Po úvodním debaklu 1:4 právě od Indie skončil u thajských fotbalistů Srb Milovan Rajevac, jehož nahradil asistent Sirisak Jodjardtchaj. Od týmu Sýrie byl zase po druhém utkání odvolán Němec Bernd Stange.

Mistrovství Asie ve fotbale ve Spojených arabských emirátech:

Skupina A:

SAE - Thajsko 1:1 (1:1),
Indie - Bahrajn 0:1 (0:0).

Konečná tabulka skupiny A

1. SAE 3 1 2 0 4:2 5
2. Thajsko 3 1 1 1 3:5 4
3. Bahrajn 3 1 1 1 2:2 4
4. Indie 3 1 0 2 4:4 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud