4. července 2019 • 08:33

USA jsou ve finále Zlatého poháru. K postupu přispěl dvěma góly Pulisic

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Američtí fotbalisté postoupili po výhře 3:1 nad Jamajkou do finále Zlatého poháru, v němž se v noci na pondělí SELČ utkají s tradičním rivalem z Mexika. Utkání v Nashvillu, které na 90 minut přerušila bouřka, rozhodla dvěma góly největší hvězda Američanů Christian Pulisic.



Domácí fotbalisté začali v repríze předloňského finále náporem, který v deváté minutě vyústil v úvodní gól Westona McKennieho. O chvíli později musel rozhodčí na hodinu a půl zápas přerušit kvůli silné bouřce. Po návratu hráčů na hřiště byl blízko k vyrovnání Junior Flemmings, ale jeho dalekonosnou střelu zneškodnil brankář Zack Steffen.

Krátce po změně stran se prosadil záložník Pulisic, za kterého Chelsea zaplatila v zimě Dortmundu 64 milionů eur. Dvacet minut před koncem Američané poprvé na turnaji inkasovali po přesné hlavičce Shamara Nicholsona, jenže tři minuty před koncem se k druhé gólové dorážce dostal Pulisic a zpečetil postup obhájců prvenství do finále.

Pokud v něm tým USA v neděli v Chicagu uspěje, dotáhne se sedmým titulem na rekordmany Zlatého poháru Mexičany. S těmi se Američané ve finále utkali už pětkrát, ale uspěli jen v roce 2007, kdy se hrálo rovněž v Chicagu.

Semifinále Zlatého poháru, mistrovství Severní a Střední Ameriky ve fotbale: 

USA - Jamajka 3:1 (1:0)
Branky: 52. a 87. Pulisic, 9. McKennie - 69. Nicholson.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud