16. října 2020 • 20:40

Kvalitní hřiště u hotelu, sauna na střeše. Repre má nový kemp v Itálii

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt světového pandemie způsobenou koronavirem COVID-19, už dávno by si tamní resort osahali. Jenže česká fotbalová reprezentace stejně jako ostatní země si musí na EURO počkat na příští rok. A s ním i na nové sídlo. Dočkal a spol. se příští léto vydají do Jižního Tyrolska, které bude jejich základnou po příští tři roky.



Honosně vybavené zázemí podle tradičního čínského směru feng-šuej, luxusně zařízené wellness služby s unikátní sunou na střeše, odkud je krásný výhled na Alpy. A také přímo na travnaté hřiště. Trenér Jaroslav Šilhavý dokonce vtipkoval, že ze střešní sauny bude řídit tréninkové jednotky, neboť bude mít hráče jako na dlani.

„Na povrchu hrací plochy pracuje specialista z Ingolstadtu ve spolupráci s naším personálem, až do jara, než přijede česká výprava, na něm nebude trénovat ani zdejší mužstvo,“ slibuje Stefan Gruber, prezident turistické asociace jihotyrolského regionu Gitschberg Jochtal/Rio Pusteria.

K tomu mají Šilhavý a spol. navíc k dispozici krytou víceúčelovou halu, kde se hraje tenis. Komplex hotelu Silena na okraji obce Valles v Jižní Tyrolsku má zkrátka všechny předpoklady k tomu, aby se stal novou vysněnou základnou českých reprezentačních výběrů.

Reprezentanti budou moct využít i saunu na střeše
Reprezentanti budou moct využít i saunu na střeše

„Zvažovali několik možností. Na různých místech jsme se byli osobně podívat a nakonec jsme se rozhodli právě pro Ski-& holiday area Gitschberg Jochtal. Budeme tam mít ideální podmínky i potřebný klid na přípravu,“ uvedl týmový manažer Libor Sionko.

Není divu. Už několik let do této oblasti jezdí německý klub FC Ingolstadt a z Itálie například SPAL Ferrara. Oblast se nachází v Itálii nedaleko rakouských hranic. Nedaleko leží větší starobylé univerzitní město Brixen, jen o kus dál v Pusterském údolí pak nejznámější resort Kronplatz.

„Náš resort leží jen 5 kilometrů od dálnice, 40 minut od letiště v Bolzanu nebo 45 minut od letiště v Innsbrucku. Z Prahy jste u nás za šest až sedm hodin autem. Je pro vás snadné se k nám dostat,“ popisuje Gruber cestu do nového ráje národního týmu.

Právě odtud Češi na jaře vyrazí na přípravný duel s Itálií, který je naplánovaný na 4. června v Boloni. Reprezentace by měla v kempu pobývat od 31. května. Do Prahy se mužstvo vrátí 6. června a o den později nastoupí k domácí generálce na šampionát proti Rakousku.

INSIDER: Vydra je šestý útočník, slávisté jsou zvyklí na Koláře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud