Jonáš Bartoš
13. listopadu 2020 • 04:45

Zmatky kolem Pekharta: další test negativní! Češi zkouší výjimku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi letech se v pondělí ráno hlásil na srazu. Těšil se, jak obleče národní dres proti Německu a po dlouhé době se ukáže v českém týmu. Tomáše Pekharta z možnosti reprezentovat vyřadil úterní pozitivní test na koronavirus, ačkoli dva předchozí (z neděle a pondělí) vyšly negativně. Negativně dopadl i další a přestože se útočník Legie cítí bez problémů, nesmí se připojit zpátky k týmu. A přichází pocit velkého zmaru.



Pekhart může po posledním týdnu aspirovat na cenu testovacího rekordmana. Poté, co u něj vypuklo podezření na koronavirus, šel v Polsku na první test - vyšel negativně. V sobotu, dva dny před odjezdem na reprezentační sraz, absolvoval další - tentokrát neprůkazný, takže nastalo repete. Ten dopadl v pořádku (negativní) a hráč dostal od klubu svolení, aby zamířil do Prahy na reprezentační sraz.

Pekhart šel v pondělí na další test u národního týmu. Po dnu stráveném na hotelu se dozvěděl opět kladný výsledek - tedy negativní, tudíž mohl s mužstvem absolvovat první trénink. V úterý odletěl s reprezentací do Německa, kde proběhl ještě jeden povinný test - ten ale pro Pekharta vyšel špatně (pozitivně), tudíž se musel odpojit od mužstva a zamířil do karantény.

Následný test ale dopadl negativně, tedy bez nálezu na COVID-19. Zprávu přinesl polský server sportowefakty.wp.pl. Pouze jediný pozitivní test z Německa tak hráči znemožnil nastoupit do středečního duelu v Lipsku, což pro nejlepšího střelce Legie znamenalo ohromné zklamání. 

Vedení českého týmu zkouší výjimku na UEFA, aby se hráč mohl k týmu vrátit pro následné zápasy Ligy národů, Pekhart podstoupil v pátek ráno další test. To znamená už sedmé! strkání odběrových tyčinek do nosu během jediného týdne.

„Čtvrteční test u Tomáše Pekharta na Covid-19 vyšel s negativním výsledkem, v tuto chvíli, tedy v pátek 13.11., podstoupil hráč další kontrolní test. Česká fotbalová reprezentace je nicméně už nyní v těsné komunikaci s UEFA a v případě opakovaně negativního výsledku čeká na informace o dalším postupu.“

Česko odehraje během probíhajícího srazu ještě dva zápasy - v neděli proti Izraeli a ve středu proti Slovensku. 31letý útočník nastoupil za národní tým naposledy na podzim v roce 2013. Sušický odchovanec má na svém kontě 19 zápasů a vstřelil dvě branky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud